Activitățile din domeniul fuziunilor și achizițiilor au rămas constante în 2012

CMS-LawTax-Pantone-SA cincea ediţie a Studiului European anual al CMS privind fuziunile şi achiziţiile, dat publicităţii de curând, arată că, în ciuda dificultăţilor economice din această perioadă, vânzătorii din piaţă au reuşit să îşi reducă în mod semnificant riscurile financiare în urma tranzacţiilor făcute în ultimul an. Studiul a fost realizat la nivel european şi a analizat 1.350 de tranzacţii încheiate între 2007 şi 2012.

“Studiul CMS este un instrument foarte util în special pentru acele companii care sunt interesate în a încheia tranzacţii trans-frontaliere şi în a înţelege normele specifice existente în fiecare dintre aceste ţări. Totodată, studiul exemplifică perfect calitatea consultanţei oferită de CMS clienţilor săi, care îmbină expertiza internaţională a avocaţilor cu o înţelegere profundă a mecanismelor care stau astăzi la baza deciziilor de succes în afaceri”, a declarat Gabriel Sidere, Managing Partner CMS România.

“La nivel global, activităţile din domeniul fuziunilor şi achiziţiilor au rămas constante în 2012, ca urmare a nesiguranţei economice din Europa şi din întreaga lume. În România, pe fondul de incertitudine politică înregistrată anul trecut, acest context general a determinat, de asemenea, o stagnare a pieţei. Totuşi, odată cu instalarea noului guvern şi luând în considerare şi trendurile pozitive de dezvoltare din SUA, estimăm că activitatea de fuziuni şi achiziţii din acest an să înceapă să crească, pentru că România rămâne o piaţă atractivă pentru investitorii străini”, a afirmat John Fitzpatrick, avocat internaţional şi şeful departamentului de Tehnologie al CMS România.

În 2012, la nivel european a crescut numărul tranzacţiilor la preţ fix (locked box deals) – în mod particular în jurisdicţii ca Marea Britanie, Benelux şi Europe Centrala şi de Est. Una dintre explicaţii ar fi că vânzătorii au preferat acest tip de tranzacţionare. Se observă, de asemenea, că plafoanele generale de răspundere îşi continuă trendul de scădere, în 54% dintre tranzacţii acestea cotându-se la mai puţin de jumătate din preţul de achiziţie. Perioadele de limitare a garanţiei s-au standardizat, situându-se acum în jurul a aproximativ 12-24 de luni. S-a redus de asemenea şi numărul de tranzacţii cu angajamente de neconcurenţă de la vânzători.

Studiul a analizat tranzacţii din domeniile Finanţe şi Asigurări, Hoteluri şi Turism, Energie, Produse de consum, Tehnologie, Media şi Telecomunicaţii, Infrastructură şi Finanţare de proiecte, Farma şi Medical, Imobiliare şi Construcţii, Industrie, Business (alte servicii)

Pentru un conținut unic, accesați AICI secțiunea Premium.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *