Bergenbier S.A. pune în funcțiune stația de biogaz la fabrica sa de la Ploiești

Bergenbier S.A. a anunţat astăzi, 15 noiembrie 2011, punerea oficială în funcţiune a staţiei de biogaz la fabrica sa de bere de la Ploieşti. Staţia permite recuperarea biogazului rezultat în procesul de epurare a apelor uzate şi folosirea lui pentru a genera energie termică.

Staţia de biogaz a fost realizată printr-o iniţiativă a echipei Bergenbier de la fabrica din Ploieşti. Proiectul se înscrie într-un demers mai amplu de punere în practică a unor soluţii prietenoase cu mediul, menite să optimizeze consumul de resurse şi să diminueze emisiile de dioxid de carbon.

„Conform calculelor noastre, staţia de biogaz va genera o economie a consumului de gaze naturale de aproximativ 7% în sezon şi de aproximativ 10% în extra-sezon. Dincolo de economie, cel mai important aspect este faptul că, în loc să ardem biogazul în atmosferă, în flacără deschisă, îl folosim ca sursă de energie pentru producerea aburului tehnologic. Aceasta are ca efect scăderea consumului de gaze naturale şi este, totodată, o soluţie prietenoasă cu mediul. Este vorba, apoi, de un crez asumat că fiecare trebuie să facă ceva pentru mediul în care funcţionează. Această convingere a determinat perseverenţa echipei noastre de la fabrică, ale cărei eforturi s-au materializat în această staţie de recuperare a biogazului”, a declarat Jens Hoesel, Director General Bergenbier S.A.

Lucrările de proiectare, de construcţie şi perioada de probe a staţiei de biogaz au durat aproximativ un an şi au implicat o investiţie totală de 200.000 Euro. Staţia va permite producerea anuală a unei cantităţi de 500.000 metri cubi de biogaz prin tratarea unei cantităţi de aproximativ 1 milion metri cubi de ape reziduale.

Biogazul este obţinut în urma tratării anaerobe a apelor uzate rezultate din procesul de producţie. După un proces complex de filtrare, biogazul amestecat cu gaze naturale este folosit pentru producerea de energie termică care este reintrodusă în procesul de producţie, eficientizându-se, astfel, consumul de gaze al fabricii. Înainte de punerea în funcţiune a staţiei, biogazul din staţia de epurare trebuia să fie ars regulat în flacără deschisă.

Staţia de biogaz de la Ploieşti este o nouă măsură concretă luată de Bergenbier S.A. pentru a eficientiza profilul energetic al fabricii şi pentru a respecta politica de responsabilitate asumată în privinţa grijii faţă de mediu.

Punerea în funcţiune a staţiei de biogaz la Ploieşti se înscrie în strategia de responsabilitate socială a Bergenbier S.A. care se concentrează pe patru arii de interes asociate profilului de activitate al companiei şi stakeholder-ilor săi. Prima arie de interes include programele de consum responsabil de bere, cea de-a doua programele de protecţie a mediului şi de identificare de soluţii prietenoase cu mediul, cea de-a treia direcţie vizează programele de implicare comunitară iar cea de-a patra direcţie este aceea de angajator responsabil.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *