Analiza BTvideo.ro: De ce contentul video trebuie să fie elementul central al strategiei de marketing?

Specialiștii în comunicare de la BTvideo.ro au atras atenția că viitorul va sta în contentul video. Lumea s-a schimbat, obiceiurile s-au schimbat, trăim în viteză, vrem să ne luam informațiile într-un timp cât mai scurt și de cele mai multe ori suntem atrași de mesaje clare, concise și sub formă de video.

Timpurile în care citeam comunicate de presă de 3 pagini sau mailuri cu 3.000 de caractere au apus demult. Din păcate, aceste practici sunt des întâlnite în departamentele de marketing ale multor companii, drumul până la marketingul modern fiind lung.

Astfel, a devenit clar că 2017 ar putea foarte bine reprezenta punctul de cotitură pentru marketing. Clipurile video nu reprezintă tocmai un secret printre multele tendințe ale marketingului și promovării. Clipul video a fost asociat în mod tradițional cu o investiție oarecum importantă în termeni de timp, bani și resurse.

Vestea bună pentru marketing? Vremurile s-au schimbat, o analiză completă a pieței de marketing din România confirmând acest lucru.

Vestea proastă? Cei care nu vor îmbrățișa acest trend de video content cât mai repede, vor rămâne într-o piață de comunicare de maxim 20%.

De ce sunteti ”obligați” să schimbați comunicarea clasică cu Video Content ?

Cifrele nu mint: Video Content este pe cale de a domina web-ul în ceea ce privește acoperirea și traficul. Potrivit unui raport al Cisco lansat anul trecut, Video Content-ul este proiectat să reprezinte peste 80% din traficul online, până în 2020, iar consumul va continua să crească si din acel punct.

Alte studii arată clar că ne petrecem o mare parte din timpul nostru online (site-uri, social media, bloguri). Tot aceleași studii au măsurat că în peste 75% din timp căutăm Video Content. Așadar, suntem consumatori de clipuri video. De exemplu, platformele sociale vizuale, cum ar fi Snapchat, explodează în popularitate, în timp ce mari publicații de presă clasică pierd mii de click-uri în fiecare zi.

Poate povestea cea mai elocventă de consum video este YouTube. Utilizatorii platformei, peste un miliard, petrec zilnic milioane de ore pentru a digera numai conținut video, potrivit unei analize smartinsights.com.

video

Dar ce înseamnă tot acest consum pentru marketing? Din fericire, am trecut de etapa în care să fim convinși că Video Content-ul funcționează. Este, de departe, cea mai robustă și eficientă formă de marketing. Și avem, iar, alte cifre concrete… Conform HubSpot, în mai mult de 73% din cazurile de marketing B2B în care s-a folosit preponderent Video Content, rezultatul a fost următorul : rate mai mari de click și conversie de până la 51%. De asemenea, Video Content-ul are un rol esențial în influențarea deciziilor de cumpărare

Din punct de vedere al SEO, video-ul este rege atunci când vine vorba de trafic, paginile web care conțin clipuri video au o rată de respingere mai mică decât paginile fără clipuri video. Având în vedere că video-ul este distribuit cu 1200% mai mult decât imaginile și textul combinate prin intermediul social media, scopul de a crea ceva viral pare mult mai accesibil atunci când este implicat un clip video. În cele din urmă, studiul HubSpot menționat anterior, constată că 87% dintre companii implementează sau se gândesc să implementeze conceptual de Video Content sub o formă sau alta. Însă, dacă faci parte din cei 13%, se pare că acum este momentul să iei o decizie clară în privința strategiei.

Mai mult decât atât, din 2014 încoace, Youtube si Facebook ( prin Video Content ) au acaparat mai mult de o treime din traficul pe mobil. Între timp, video-ul devine rapid o așteptare a traficului de astăzi, mai degrabă decât o excepție de la regulă. Este esențial ca marketingul modern să înceapă să se gândească la video ca la o parte integrantă a strategiilor lor de comunicare. Nu există absolut nici o îndoială că marketingul video este aici pentru a rămâne; între timp, ar fi destul de redundant să spunem că 2017 este într-adevăr, o dată pentru totdeauna, definitiv anul de comercializare video.

În timp ce perspectivele noastre continuă să se schimbe spre conținutul vizual, companiile care deja implementează acest concept vor avea numai de câștigat. În schimb, cei care au crezut că ”merge mai bine clasic” e timpul să se trezească. Nu există moment mai bun să-și schimbe strategia. Nu știi cu ce să începi ? Apelează la specialiști, caută partenerul ideal, externalizează !”, spune Cristi Niță de la BTvideo.ro.

video

Așadar, ce alegi ?

Un comunicat de presă clasic prin care îți inviți partenerii la un eveniment? Sau o invitație video smart de 40 de secunde în care un domn sau o doamnă vorbește direct partenerilor ?

O descriere învechită de 2.000 de caractere în cadrul site-ului tău la secțiunea Despre Noi? Sau un scurt clip de 70 de secunde în care povestești despre conceptul tău ?

O descriere tip articol lung si tehnic al unui produs pe care îl vinzi? Sau o descriere video atractivă a produsului tău ?

Manualul de utilizare al unui cuptor de bucătărie…preferi să citești o carte de 80 de pagini sau ar fi mai atractiv și eficient dacă ai urmari un clip scurt în care un personaj ți-ar explica concret cum poți utiliza cuptorul la adevăratul lui potențial ?

Ce ar alege consumatorul? În proporție de 95%, Video Content-ul. 

video

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *