ZaharulOradea

Puratos achiziționează compania Diamant, unul dintre cei mai importanți producători de ingrediente de brutărie din Europa centrală

Puratos Group, cu o subsidiară şi în România, anunță preluarea integral a companiei Diamant, unul din cei mai mari producători de ingrediente de brutărie din Austria,de la grupul Wehahn.

Puratos-Solutii pentru brutariiCu o prezență importantă pe piețele din Polonia, Cehia, precum și în alte piețe din Europa centrală și de est, Puratos este un grup internațional care oferă o serie de produse inovative și experiență în aplicații finite pentru clienții artizani, industriali, lanțuri de magazine sau locații de tip HORECA din sectorul brutăriei, patiseriei și ciocolateriei.

Produsele sub brand-ul Diamant, cât și cele produse sub marcă proprie sunt comercializate printr-o rețea de distribuitori și parteneri.

”Prin această achiziție vom reuși să ne creștem prezența pe piața din Austria și să ne consolidăm poziția pe alte piețe din Europa centrală și de est. Echipa de oameni cu experiență, facilitățile și capabilitățile de producție cu tradiție în Austria, precum și cunoștințele puternice de piață de la Diamant, ne vor permite să ne creștem penetrarea și vânzările în acestă regiune”, declară Daniel Malcorps CEO Puratos.

”Preluarea Diamant ne oferă posibilitatea să ne dublăm cifra de afaceri în Polonia și în Cehia. Vom putea fi mai aproape de clienții noști brutari, patiseri și ciocolatieri și să îi susținem în dezvoltare printr-o prezență pe piață consolidată și servicii excelente, inclusiv cele de dezvoltare și cercetare disponibile și în sediul Diamant din Wels.

În Polonia și Cehia, vom putea extinde gama de produse pe care le comercializăm precum și serviciile pe care le oferim prin sinergia dintre Diamant și Puratos. În ceea ce privește România, brand-ul Diamant va continua să fie prezent pe piață și produsele vor fi distribuite în continuare de partenerul său local, independent de Puratos Prod, subsidiara Puratos Group”, precizează Piet Sanders, Directorul pentru Nord & Estul Europei.

“Diamant a fost parte a grupului Werhahn timp de 20 de ani. Suntem încântați să ne folosim de această oportunitate pentru a mulțumi atât angajaților cât și conducerii Diamant pentru entuziasmul și dedicarea pe care au demonstrat-o în toată această perioadă.

Dată fiind decizia grupului Werhahn de a se concentra pe diviziile istorice: materiale de construcții, bunuri de larg de consum și servicii financiare, suntem încântați că am găsit un partener precum Puratos care să împărtășească valorile acestei afaceri de familie. Fiind parte a unui grup internațional, suntem siguri că vor oferi companiei Diamant excelente posibilități de dezvoltare pentru viitor”, susține Anton Werhahn, CEO al Wehahn.

Cu o experiență de peste 50 de ani, compania Diamant are sediul în Wels, Austria șW are peste 150 de angajați.

Puratos

Cu sediul în jurul Bruxelles-ului, Belgia, compania Puratos a fost fondată în 1919 și a avut în 2016 o cifră de afaceri de 1.6 miliarde de Euro. Având facilități de producție extinse în toată lumea, Puratos Group are 7.200 de angajați în cele 68 de subsidiare, iar produsele și serviciile se găsesc în peste 100 de țări.

Puratos Romania, subsidiară a Puratos Group, a fost înființată în România din anul 2006. A înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 28.7 milioane euro în 2016, în creștere cu 10% față de 2015 raportând un profit net în creștere cu 5%. Compania are o unitate de producție locală și pune la dispoziția clienților săi două centre de inovație în București și Cluj-Napoca, pentru a testa produse și ingrediente inovatoare.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,059 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Achizitii » Puratos achiziționează compania Diamant, unul dintre cei mai importanți producători de ingrediente de brutărie din Europa centrală

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: