Retailerul grec Marinopoulos, salvat în ultima clipă de la dispariție

Marinopoulos, unul dintre cei mai mari retaileri din Grecia, a fost salvat fiind achiziţionat de către alt retailer grec, Sclavenitis, după ce Marinopoulos intrase în faliment, conform IGD. Această tranzacţie va face din Sklavenitis unul dintre retailerii de top din țară.

MarinopoulosMarinopoulos a făcut parte dintr-un joint venture 50% – 50% cu Carrefour, creat în 1999, din care retailerul francez  s-a retras in 2012, cedând grupului Marinopoulos întregul pachet de acţiuni pe care le deţinea în această ţară. Carrefour Marinopoulos devenea, astfel, posesorul exclusiv al francizei Carrefour, atât pe teritoriul Greciei, cât şi în Cipru, Bulgaria, Albania şi în alte câteva state din regiunea balcanică.

Situaţia de criză din Grecia, lipsa investiţiilor dar şi presiunea creditorilor, mai ales din partea furnizorilor, au dus la falimentul retailerului existând chiar posibilitatea ca unul dintre cei mai vechi retaileri din Grecia şi retailerul cu cel mai mare număr de magazine, să dispară.

Odată cu declararea falimentului, intenţia conducerii Marinopoulos a fost de a pune capăt confiscărilor. În acest fel, Marinopoulos a reușit să câștige o protecţie de două luni, pănă la începutul  lunii septembrie, termen în care trebuia să-şi găsească un partener.

Marinopoulos are datorii de 1,3 miliarde €, din care aproximativ jumătate din sumă este faţă de furnizori, în timp ce restul sunt datorii către creditori și angajați. Tranzacţia prevede ca datoria pe care Marinopoulos o are la furnizorii săi să fie redusă cu 40 – 50%.

În ciuda contextului economic dificil din Grecia, Sklavenitis a realizat în 2015 o creștere a vânzărilor de 40,8% determinată parțial de achiziționarea retailerului Mart Cash & Carry.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,028 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Achizitii » Retailerul grec Marinopoulos, salvat în ultima clipă de la dispariție

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: