Tocmai s-a creat cel mai mare îmbuteliator al produselor Coca Cola

Principalele companii care îmbuteliază produsele Coca Cola în Uniunea Europeană au decis să fuzioneze, formând o entitate cu vânzări anuale de 12,6 miliarde de dolari.

coca1Va fi cel mai mare îmbuteliator independent din lume, după venituri, cu afaceri în 13 ţări şi un profit operaţional de 2,1 miliarde de dolari.

Coca-Cola Erfrischungsgetraenke din Germania va forma un parteneriat cu Coca-Cola Iberian Partners şi Coca-Cola Enterprises (CCE), cu intenţia de a-şi reduce costurile anuale cu 375 de milioane de dolari în următorii ani.

Noua entitate se va numi Coca-Cola European Partners, va avea sediul central în Londra şi va fi listată la bursele din New York, Madrid şi Amsterdam.

John Brock, şeful Coca-Cola Enterprises Inc, care îmbuteliază şi vinde băuturile Coca-Cola în Marea Britanie, Franţa şi alte state europene, va fi directorul general al noii entităţi, în timp ce preşedinte va fi Sol Daurella de la Coca-Cola Iberian Partners.

Tranzacţia face parte din planul grupului american Coca-Cola Co de consolidare a operaţiunilor de îmbuteliere din întreaga lume, pentru reducerea costurilor.

Acţionarii Coca-Cola Enterprises vor deţine 48% din noua entitate, în timp ce acţionarii Coca-Cola Iberian Partners vor deţine 34%, iar cei ai Coca-Cola Co, cel mai mare producător mondial de băuturi răcoritoare, vor deţine 18%.

În urma tranzacţiei sunt aşteptate sinergii de 350 – 375 milioane de dolari în următorii trei ani, datorită reducerilor de costuri. Banii vor fi folosiţi pentru majorarea investiţiilor în marketing şi vânzări.

„Crearea unui partener unificat al Coca-Cola în Europa Occidentală reprezintă un pas important în evoluţia sistemului nostru global”, a afirmat Muhtar Kent, directorul general al Coca-Cola Co.

Coca-Cola HBC România are sediul social în Voluntari şi deţine trei fabrici de îmbuteliere pe teritoriul ţării, localizate în Ploieşti, Timişoara şi Vatra Dornei.

Sursa: Agerpres.ro

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,057 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Achizitii » Tocmai s-a creat cel mai mare îmbuteliator al produselor Coca Cola

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: