Cele mai importante evenimente din retailul alimentar din România, în 2019

Focusul pe proximitate, pe prețuri mici și pe introducerea de servicii noi pentru cumpărători au reprezentat coordonatele principale în retailul alimentar din România, în 2019. Astfel și în 2019 a continuat expansiunea formatelor de proximitate și de discount, vedetele ultimilor ani, având în prim-plan jucători precum Profi, Mega Image, Carrefour, Auchan, La Doi Pași, Lidl și PENNY Market.

Profi a reușit să inaugureze în 2019 nu mai puțin de 260 de magazine, pe cele 3 formate ale sale (Standard, City și Loco), rețeaua națională ajungând, la finalul anului, la aproape 1.200 de unități, Mega Image a inaugurat aproximativ 80 de magazine (Mega Image și Shop & Go), Lidl a deschis 32 de magazine, depășindu-și „norma” anuală de 20 de deschideri, PENNY Market a deschis 19 magazine, iar Kaufland a deschis 7 magazine.

Mai departe, în 2019, Carrefour a deschis 2 hipermarketuri, 4 magazine Market și 19 unități Express, Auchan a deschis 3 supermarketuri Auchan și alte 6 supermarketuri MyAuchan, iar Selgros a deschis un singur magazin. Rețeaua de magazine în franciză La Doi Pași, aparținând METRO, a atins în 2019 pragul de 1.000 de unități.

Un alt format, recent introdus pe piața de retail din România de către retailerul Carrefour, și-a luat avânt. Este vorba de Supeco, un format inedit ce mixează formatul de discounter cu cel de cash&carry şi oferă consumatorilor preţuri mici, cu focus pe categoria de produse proaspete şi de larg consum, rețea care a cunoscut în 2019 cea mai mare extindere (24 de unități).

Iată o sinteză cu cele mai importante evenimente din 2019 care au marcat retailul alimentar din România şi câteva concluzii după acest an:

Pentru a citi în continuare articolul, trebuie să fiți abonat la Secțiunea Premium.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Revista retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *