Farmec, o companie românească cu tradiție

Cu peste 400 de produse în portofoliu, Farmec este în prezent lider de piaţă în categoria produselor de îngrijire facială, cu branduri ca Gerovital şi Doina pe primul loc în segmentul cremelor de faţă şi al demachiantelor.

Cum a început însă istoria acestei companii românești cu tradiție? 

Scurt Istoric:

În anul 1889, în Ungaria, se înființează laboratoarele Molnar Moser, de unde se va desprinde, în timpul Celui de-al Doilea Război Mondial, Laboratorul Mol-Mos Cluj. Acest laborator este naţionalizat şi mărit, devenind Întreprinderea de produse cosmetice nr. 21.

În 1967, întreprinderea fuzionează cu Fabrica de uleiuri vegetale Flacăra Cluj şi devine Flacăra. Începe producţia cunoscutelor creme Gerovital H3.

În 1972, fabrica Flacăra devine Fabrica de Produse Cosmetice Farmec, care se afla în subordinea Ministerului Industriei Chimice.

În 1995, compania este privatizată cu capital 100% românesc, prin metoda MEBO.

Istoria Farmec se suprapune, începând cu anul 1967, cu istoria personala a lui Liviu Turdean. În anul 2009, conducerea companiei este preluată de nora acestuia, Mihaela Turdean.

Alte date despre companie:

  • 1965 – s-a produs pentru prima dată Laptele Doina. Acesta este în continuare cel mai bine vândut demachiant pe piaţa din România.
  • 1998 – Farmec a lansat gama Gerovital Plant SUA, o gamă creată special pentru piaţa externă, care stă la baza actualelor produse Gerovital Plant.
  • 2003 – s-a  inaugurat parcul Farmec. Acesta este situat pe strada București, numărul 68-70, Cluj-Napoca.
  • 2008 – Farmec a preluat integral drepturile de utilizare a mărcii Gerovital.
  • 2012 – compania a  fost sponsor principal al Echipei Olimpice a României și a lansat promoţia naţională Aur, Argint şi un Bronz Perfect, prin care a donat un procent din vânzările generate de Gerovital Sun, echipei Olimpice a României.

Sursă: www.farmec.ro

2performant.com

Un comentariu la „Farmec, o companie românească cu tradiție”

  1. Pingback: Farmec cu istorie « e-Seen.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *