O campanie inedită a retailerului francez Intermarche

Retailerul francez Intermarche, al treilea mare lanţ de retail din Franţa, a avut o ideea inedită de a introduce în magazinele sale legume şi fructe cu forme nu tocmai vandabile, care în mod normal nu ajung la rafturi, fiind aruncate, la preţuri cu 30% mai mici faţă de cele ale fructelor şi legumelor obişnuite.

Inglorious Veg&FruCampania denumită „The Inglorious Fruits and Vegetables” („Legumele şi Fructele Lipsite de Glorie” sau „Glorioasa luptă împotriva risipei alimentare”) a avut drept staruri: Mărul Grotesc, Cartoful Ridicol, Portocala cea Hidoasă, Lămâia Eşuată, Vânăta Desfigurată, Morcovul cel Urât sau Clementina cea Nefericită, legume şi fructe cumpărate de către Intermarche la un preţ mult mai mic de la producători care, în mod normal, le-ar fi aruncat.

Acestea au fost aşezate lângă legumele şi fructele obişnuite, la un preţ cu 30% mai mic, singura problemă a retailerului fiind că se vindeau prea repede. În medie, peste 1,2 tone de astfel de legume şi fructe au fost vândute în fiecare magazin, doar în primele 2 zile de la apariţie, iar traficul a crescut, în magazine, cu peste 24%.

Cel mai apreciat rezultat a fost, însă, creşterea conştientizării consumatorilor asupra risipei alimentare. Prin intermediul Social Media, în prima lună, peste 13 milioane de oameni au fost „atinşi” de către această campanie şi a avut un impact major în media.

Aşadar, mai jos aveţi povestea video a acestei iniţiative şi impactul pe care aceasta l-a creat:

Cum ar fi să se implementeze şi la noi o astfel de iniţiativă?

  În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

2 comentarii la „O campanie inedită a retailerului francez Intermarche”

  1. Pingback: Sinteza săptămânii 16 - 20 iunie

  2. Campania are un sens mai profund. Despre care am spus cate ceva in blogul meu: Ce faci daca trebuie sa lupti etic contra risipei de hrana? Ce faci daca trebuie sa ajuti eocnomia locala? Ce faci daca vrei sa dai o mana de ajutor micilor fermieri/legumicultori? Ce faci daca ai pervertit mintea consumatorului sa vrea rosii perfect sferice? Ce faci ca sa obtii avantaje din lantul alimentar scurt? RASPUNS: Faci din legumele pe care le-ai diabolizat si exclus, niste personaje abordabile si frecventabile „politic”. La noi, nu, legumicultorii sunt impinsi spre cooperativa (corect) dar sa produca cantitati mari de legume, constant. Occidentul a trecut de faza asta si vrea legume urate, dar gustoase? De vina este consumatorul sau marketingul retailului? Eu as zice ca retailul este de blamat, la greu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *