Mega Image România a susținut puternic la nivel local angajamentul grupului în direcția sustenabilității.
“Multe dintre lucrurile care duc la atingerea obiectivului nostru de a deveni o companie mai sustenabilă ne ajutăm, de asemenea, să ne servim clienții mai bine, să fim un angajator mai bun și, nu în ultimul rând, să avem un business mai bun”, declară Frans Muller, președinte și CEO al Grupului Delhaize.
Principalele realizări ale Grupului Delhaize în anul 2014:
- Valoarea nutrițională a brandurilor proprii: 35% dintre vânzările pentru brandurile proprii Delhaize America au reprezentat produse cu valoare nutritivă ridicată (câștigând cel puțin o stea Guiding Star), în creștere de la 33% în 2013.
- Pește si produse marine din surse sustenabile: Delhaize Belgia și-a mărit angajamentul de sustenabilitate și se îndreaptă spre obiectivul de 80% rată de aprovizionare cu pește și produse marine Marine Stewardship Council (MSC), până în 2020. În anul 2014, 35% dintre peștele și produsele marine brand propriu vândute au fost certificate de MSC sau de Aquaculture Stewardship Council (ASC).
- Reducerea deșeurilor: Rata de reciclare în cadrul Grupului pentru toate companiile din Europa și America de Nord a crescut la 58%, ceea ce este conform planului de a atinge ținta de 80% pentru 2020.
- Emisiile de gaze cu efect de seră: Grupul Delhaize a continuat să reducă nivelul emisiilor de gaze cu efect de seră, îndreptându-se spre ținta de reducere cu 20% până în 2020. Din 2008 până în 2014, grupul a redus cu 8% emisiile de gaze cu efect de seră pe metru pătrat de spațiu comercial.
- Donații de alimente: Rețeaua de magazine Food Lion s-a asociat cu Feeding America pentru a lansa Food Lion Feeds, un program ambițios prin care se dorește să se ofere nevoiașilor 500 de milioane de porții de mâncare până în anul 2020. În primul an, Food Lion Feeds a oferit peste 40 de milioane de porții de mâncare organizațiilor locale de combatere a foametei.
- Diversitatea și dezvoltarea angajaților: În cadrul Grupului Delhaize s-a creat o nouă comisie directoare pentru diversitatea angajaților, Associate Diversity Steering Committee. Fiecare companie are acum planuri și angajamente în direcția îmbunătățirii diversității și a incluziunii până în 2020.
Principalele realizări ale Mega Image în anul 2014 în materie de branduri proprii sustenabile:
- A introdus o linie, cu aprovizionare sustenabilă, de ouă de calitate provenite din ferme locale. Acest nou parteneriat cu fermierii locali reprezintă unul dintre exemplele de integrare dintre practicile moderne de sustenabilitate și agricultură tradițională românească.
- A început un parteneriat cu fermieri locali prin care a oferit în 2014 fructe și legume provenite din producția locală, sub brandul Gusturi Românești. Produsele, printre care ardei și salată verde, au fost foarte apreciate de clienți și toți fermierii au semnat pentru continuarea proiectului în 2015. Intenția companiei a fost să își dubleze investiția și să crească numărul de fermieri parteneri pentru a oferi clienților noștri și mai multe produse agricole proaspete, din culturile locale, sub brandul Gusturi Românești.
- A început să reevalueze produsele din brandurile proprii, oferind valori nutritive mai ridicate, rămânând însă consecvenți prețului. Transformarea acestor produse în alimente mai sănătoase, fără însă a sacrifica gustul lor, a presupus evaluarea siguranței alimentare și a calității precum și teste de degustare.
- A finalizat procesul de eliminare a glutamatului monosodic (MSG) din toate produsele brandurilor proprii locale. MSG este un potențator de aromă controversat.
- A mărit oferta de produse ecologice, astfel clienții Mega Image pot alege dintre 94 de noi produse ecologice.
Mega Image a susținut puternic la nivel local angajamentul Grupului în direcția sustenabilității, iar evoluția pentru atingerea obiectivului inițiativei Superbun este marcată de aspecte definitorii ale țării și culturii noastre.
România are o tradiție îndelungată în agricultură, însă conceptul de sustenabilitate este relativ nou în acest domeniu. Scopul Mega Image este acela de a găsi elemente comune între practicile tradiționale românești și valorile de sustenabilitate pentru a putea satisface nevoile specifice ale clienților și angajaților săi, dar și ale comunităților locale.
În 2014, compania a făcut progrese în această direcție, prin dezvoltarea gamei de produse sub brandul propriu Gusturi Românești, care are la bază produsele tradiționale românești.
Zero deșeuri:
- Parte a obiectivului Mega Image pentru 2020 a fost să se îndrepte spre statutul de companie cu Zero Deșeuri, ceea ce înseamnă eliminarea pierderilor de materiale și energie. În acest scop, a stabilit ținte specifice de reducere a deșeurilor alimentare printr-un maximum de reciclare și de reducere a emisiilor rezultate din consumul de energie.
- A extins proiectul „Colțul cu produse proaspete” de la 57 la 71 de magazine Mega Image. În cadrul acestei zone special amenajate în interiorul magazinelor, fructele si legumele sunt transformate în salate și sucuri proaspete, înainte ca acestea să devină improprii pentru vânzare.
- A continuat să îmbunătățească și să își extindă programele de reciclare din magazine și depozite, depășind obiectivul pe care l-a stabilit, și anume, o rată de reciclare de 35% în 2014.
- 138 de magazine au donat adăposturilor de animale 290 000 de kilograme de produse alimentare.
- A donat școlilor și organizațiilor neguvernamentale produse alimentare în valoare de aproximativ 21 000 euro.
Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră:
- A instalat sisteme eficiente de iluminat cu LED în 55 de magazine. În viitor, toate magazinele noi vor avea sisteme de iluminat cu LED.
- A redus consumul mediu de energie electrică din magazine cu 6%, prin îmbunătățirea eficienței energetice a sistemelor de refrigerare.
- A continuat să susțină energia verde, achiziționând certificate verzi pentru energia eoliană, pentru a acoperi 100% consumul de energie din magazinele Mega Image din București si Ilfov.
Susținerea comunităților locale:
- Susține de asemenea comunitățile locale. Este unul dintre motivele pentru care a implementat în 2013 „Fondul Mega Image pentru comunitate”. Acest program oferă fonduri nerambursabile pentru proiecte de mică anvergură ce vizează îmbunătățirea vieții comunităților din București.
- În 2014, a finanțat 10 proiecte de interes comunitar, pe care Fondul le-a selectat la sfârșitul anului anterior, proiecte care s-au concentrat pe hrană sănătoasă și educație.
Începând de astăzi, puteți citi în întregime raportul de sustenabilitate pe anul 2014 pe site.
În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.
Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.
