Mediascope: Europenii care stau online de pe tablete cumpără și cheltuie mai mult decât cei care accesează Internetul de pe alte dispozitive

Conform studiului Mediascope*, realizat de IAB Europe, europenii care dețin tablete cumpără și cheltuie mai mult decât cei care accesează Internetul de pe alte dispozitive de navigare online. Pe o perioadă de 6 luni, utilizatorii europeni de tablete au realizat, în medie, 22,8 achiziții, în timp ce europenii care folosesc Internetul de pe alte dispozitive au realizat 15,1 achiziții. Utilizatorii tabletelor au cheltuit mai mult comparativ cu europenii care folosesc alte dispozitive pentru conectarea la Internet: 718 euro față de doar 544 euro pe o perioadă de 6 luni.

50 de milioane de europeni utilizează o tabletă pentru a accesa Internetul. Europenii petrec, în medie, 9,3 ore săptămânal în mediul online de pe tablete. Cei mai mulți dintre aceștia preferă să fie conectați la Internet în intervalul orar 17:30 – 21:00.

Consumul de media tradiționale se mută pe tabletă, astfel: 91% dintre europenii care dețin o tabletă accesează site-uri de știri, 68% se uită la televizor online și 48% ascultă radio. Europenii conectați la Internet de pe alte dispozitive petrec aproximativ 14,8 ore în mediul online și 16,8 ore uitându-se la TV. În comparație cu aceștia, utilizatorii europeni de tablete preferă să navigheze pe Internet în jur de 18,8 de ore săptămânal față de uitatul la televizor, căreia europenii deținători de tablete îi dedică doar 13,4 de ore pe săptămână.

Tendința utilizatorilor de tablete este multi-tasking-ul. 40% dintre utilizatorii europeni accesează simultan Internetul de pe tabletă și se uită la televizor, iar 34% stau online pe tabletă și ascultă radio în același timp. O treime din timpul pe care îl petrec uitându-se la televizor, europenii sunt conectați simultan și la Internet pe tabletă.

O altă tendință a activităților unui utilizator european de tabletă este interacțiunea cu brandurile preferate. Europenii sunt interesați să se conecteze la produsele și companiile favorite de pe tabletă: 49% preferă rețelele sociale în acest sens, 43% scanează coduri QR și 50% se joacă pe aplicațiile dezvoltate de brandurile preferate.

Nou pe site! Pentru un conținut unic, accesați AICI secțiunea Premium.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,068 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Servicii » Studii de piata » Mediascope: Europenii care stau online de pe tablete cumpără și cheltuie mai mult decât cei care accesează Internetul de pe alte dispozitive
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: