E oficial: retailerul olandez Ahold preia rivalul belgian Delhaize Group

Retailerul olandez Royal Ahold NV va prelua rivalul belgian Delhaize Group, proprietarul Mega Image, într-o fuziune pe bază de schimb de acţiuni care va permite acţionarilor Ahold să deţină 61% din entitatea rezultată în urma fuziunii, conform comunicatului publicat azi, 24 iunie 2015, pe site-ul companiei Delhaize Group.

Royal-Ahold-logo-vector-logoCele două companii au precizat că acţionarii Delhaize vor primi câte 4,75 acţiuni Ahold pentru fiecare acţiune Delhaize. Tranzacţia ar urma să se încheie la mijlocul lui 2016, în funcţie de obţinerea aprobării autorităţilor de reglementare.

Prin fuziunea dintre Ahold şi Delhaize va lua naştere unui grup cu o cifră de afaceri de 54,1 miliarde de euro, cu o reţea internaţională comună de peste 6.500 de magazine şi cu activităţi complementare în SUA şi statele Benelux. Cele două companii se aşteaptă să realizeze economii anuale de 500 milioane de euro la trei ani după fuziunea operaţiunilor lor.

Pe piaţa din România, Delhaize Group este prezent cu reţeaua de magazine Mega Image formată din 423 de magazinesituate în Bucureşti, Constanţa, Ploieşti, Piteşti, Braşov, Târgovişte şi alte oraşe din ţară, sub mărcile Mega Image (203), Shop&Go (217), AB Cool Food (1), Gusturi Româneşti (1), Mega Drive (1).

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,034 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Achizitii » E oficial: retailerul olandez Ahold preia rivalul belgian Delhaize Group

Spune-ți părerea

  1. […] E oficial: retailerul olandez Ahold preia rivalul belgian Delhaize Group […]

    Răspunde
  2. […] Royal Ahold NV a preluat rivalul belgian Delhaize Group, proprietarul Mega Image, în iunie 2015, într-o fuziune pe bază de schimb de acţiuni care va […]

    Răspunde
  3. […] termenilor acordului anunţat anul trecut, Royal Ahold NV va prelua Delhaize Group într-o fuziune pe bază de schimb de acţiuni în valoare […]

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: