METRO își vinde rețeaua Galeria Kaufhof pentru a se concentra pe divizia de vânzări en-gros Metro Cash & Carry

Grupul german de retail METRO a anunţat azi, 15.06.2015, pe site-ul companiei că şi-a vândut reţeaua de magazine universale Galeria Kaufhof către grupul canadian Hudson’s Bay pentru 2,825 miliarde de euro (3,13 miliarde de dolari).

GALERIA-Kaufhof-Gera-01Grupul Metro a decis să-şi vândă subsidiara care regrupa magazinele universale deoarece vrea să se concentreze pe divizia de vânzări en-gros Metro Cash & Carry, divizia de electronice Media-Saturn şi lanţul de hypermarketuri Real.

Tranzacţia, care ar urma să se finalizeze în luna septembrie a acestui an, include lanţul de magazine Galeria Kaufhof din Germania şi Galeria Inno din Belgia precum şi portofoliile imobiliare asociate. Metro a precizat că vânzarea acestor active va avea un efect pozitiv de aproximativ 700 milioane de euro asupra rezultatului său operaţional.

Întrebat de ziarişti care sunt şansele unui dividend special de pe urma acestei vânzări, directorul general de la Metro, Olaf Koch, a declarat că obiectivele sale sunt investiţiile în noi ţări şi reducerea datoriilor.

Metro, al patrulea retailer european, cu 2.200 de magazine în 30 de ţări, şi-a vândut o serie de active pentru a-şi reduce datoria şi a se se concentra pe afacerile sale de bază.

Metro Cash & Carry s-a lansat oficial în România în luna octombrie 1996, când a deschis primul magazin din Bucureşti. Astăzi, reţeaua numără 32 de magazine în 24 de oraşe.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,062 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Achizitii » METRO își vinde rețeaua Galeria Kaufhof pentru a se concentra pe divizia de vânzări en-gros Metro Cash & Carry

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: