Demonstratie de merchandising

Toate etapele actiunii de implantare a unor produse la rafturile unui magazin, pe care le-am amintit si eu in acest blog ( Aranjarea produselor pe raft ), sunt prezentate intr-un demo foarte sugestiv si pe care ma bucur sa vi-l arat.  Produsele : gama de sosuri si pasta tomate Ragu de la Knorr ( nu este prezenta la noi ). Locatie : un supermarket ( hypermarket ) virtual. Avem de toate : semnalistica exterioara ( panotaj ) si interioara, respectarea si integrarea in categoria respectiva de produse, target cumparatori, reguli de mercantizare.

2Performant

14 comentarii la „Demonstratie de merchandising”

 1. Tocmai ce am avut si eu de facut un proiect de supermarket la facultate, filmuletul mi-ar fi fost util inainte sa-l predau 🙂

  Fain blogul, ne mai vedem pe-aici.

 2. de curiozitate: merchandising-ul se preda prin vreo scoala?

  pt ca eu am ramas perplex sa constat ca, de exemplu, nu exista la nici o universitate (cel putin în România) facultate sau sectie de vanzari , care totusi este una din cele mai importante si mai raspandite meserii…

 3. Se preda in Facultatile de Marketing, dar e o frunzareala. Teorie fara aplicatie. Foarte putini studenti au ca subiect la Lucrarea de Diploma merchandising-ul. As fi foarte bucuros sa fie mai multi, pentru ca i-as putea ajuta cu mare drag.
  In rest, pentru merchandiserii angajati se fac cursuri intensive de merchandising, sustinute de traineri specializati.

 4. Nu zi hop pana nu sari. Uite ca se iveste si studentul de la marketing care culmea are ca tema la lucrarea de licenta ” Merchandising-ul si consumatorul roman” ceva mai frumos nu se putea.
  Sustin licenta in vara dar pana atunci inca adun material. Am ramas uimit sa intalnesc un blog dedicat acestei stiinte sau mai bine zis meserii,inseamna ca tu , Claudiu esti dedicat trup si suflet merchandising-ului.
  Am practicat acest job 2 veri la rand , si chiar mi-a placut, acesta fiind si motivul pentru care mi-am ales aceasta tema la licenta.
  As ramane recunoscator daca mi-ai putea furniza niste material indeosebi din practica de merchandising ca de teorie sunt full.
  Speram sa colaboram.
  Merci anticipat!

 5. da, frumos, dar trebuie sa fie si posibil sa faci asa ceva intr-un magazin, pentru ca se stie ca nu prea multi accepta toate panotajele si personalizarile.

 6. Buna. As avea si eu nevoie pentru o lucrare de licenta cu titlul “merchandising si tehnici de promovare in spatiile de mari dimensiuni”.as avea nevoie de un plan macar…v-as fi recunoscatoare!
  multumesc. Astept raspuns.

 7. buna am si eu de terminat o lucrare de liciienta cu titlul Imbunatatirea merchandising-ului si conditionarea bunurilor in reteaua de magazine Mega Image si trebuiesc modificate cap 3 si 4 adica sudiu de caz si concluzii ma poate ajuta cineva va rog!!!!!! ca pana joi 30 06 2011 trebuie sa fie gata va multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *