Agricultura ecologică reprezintă doar 6,7% din suprafața agricolă totală utilizată în Europa

Terenurile agricole utilizate pentru agricultura ecologică în trei țări din sudul Europei reprezintă 44,9% din totalul suprafețelor dedicate agriculturii bio din întreaga Uniune Europeană, conform unui infografic realizat de Euractiv.

Sectorul european al agriculturii ecologice se dezvoltă rapid. În ultimii zece ani, suprafața terenurilor destinate agriculturii ecologice în UE a crescut, în medie, cu 500 de mii de hectare pe an. În prezent, în UE există peste 186 000 de exploatații agricole ecologice, conform Comisiei Europene.

Agricultura ecologică este un sistem al agriculturii care caută să ofere consumatorilor mâncare proaspătă, autentică și gustoasă în timp ce respectă sistemele naturale.

Suprafața totală utilizată pentru producția agricolă ecologică în UE a crescut cu 18,7% între 2012 și 2016. UE afost a doua cea mai mare piață din lume pentru produse organice în 2016 , cu vânzări de 30,7 milioane de euro, după SUA și înaintea Chinei.

agricultura

Sursă infografic

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,091 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Servicii » Studii de piata » Agricultura ecologică reprezintă doar 6,7% din suprafața agricolă totală utilizată în Europa
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: