Exit românesc către gigantul Nielsen pe piața de retail audit

Octavian Bădescu, tânăr antreprenor român, fondator al mai multor afaceri de nișă, face exit complet din compania Retailplus Eastern Europe prin vânzarea acțiunilor sale către o  companie din grupul Nielsen, liderul mondial în cercetare de piață. Grupul internațional Nielsen a intrat în acționariatul firmei Retailplus Eastern Europe în anul 2011, prin achiziționarea a 51% din acțiuni.

 “încă de la cesionarea a 51% către Nielsen am avut în vedere un exit total până în anul 2015. L-am realizat acum pentru ca ambele părţi au văzut această perioadă ca fiind un context favorabil pentru a pune în acţiune acest plan. Prin urmare, ieşirea din Retailplus Eastern Europe vine ca un pas cât se poate de firesc. Ca şi în acest an, în perioada următoare focalizarea mea va fi – până la noi provocari – pe proiectele antreprenoriale existente, în special pe Sameday Courier ” a declarat Octavian Bădescu, co-fondator Retailplus Eastern Europe.

Octavian Bădescu a fost implicat direct în conducerea Retailplus Eastern Europe timp de 3 ani şi jumătate, fiind şi directorul general al companiei. Aceasta s-a dezvoltat continuu, în condiţii de profitabilitate, ajungând lider de piaţă pe această nişă. Anul 2011 a adus pentru Retailplus Eastern Europe o creştere de 50% faţă de anul anterior, înregistrând o cifră de afaceri de aprox. 1,5 milioane de euro, cu o rată de profit de 30%. Tot în 2011, aria geografică acoperită a fost marită, compania Retailplus Eastern Europe dezvoltând operaţiuni în Bulgaria, în ţările din fosta Iugoslavie şi în Albania.

Nou pe site! Pentru un conținut unic, accesați AICI secțiunea Premium.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,053 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Servicii » Studii de piata » Exit românesc către gigantul Nielsen pe piața de retail audit
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: