Piața produselor fără gluten din Europa și America de Nord, un raport Food For Thought

Produsele fără gluten (glutenul este denumirea generală a pro­teinelor care se regăsesc în cereale pre­cum grâu, orz, secară etc) sunt din ce în ce mai căutate nu numai de către persoanele care au intoleranță la gluten dar și de către cei care doresc să aibă o viață sănătoasă, cu atât mai mult cu cât glutenul este prezent în multe dintre produsele alimentare clasice. În plus, stilul alert de viață și creșterea puterii de cumpărare au contribuit la creșterea acestui segment.

Astfel, piața totală a produselor fără gluten din Europa și America de Nord a avut o valoare de 9,9 miliarde de euro în 2017, ceea ce reprezintă un procent de 0,3% din totalul pieței All Food & Drink, care se ridică la o valoare de 3.051 miliarde de Euro, conform raportului realizat de Food For Thought, companie specializată pe zona de consultanță în domeniul Food & Drinks. Cifrele includ vânzările din retail, foodservice și sectorul de producție artizanal.

fără gluten

Această piață, ce cuprinde Europa și America de Nord, a crescut în valoare cu un real 0,5% anual din 2012 și până în 2017 pentru a ajunge la valoarea de 9,9 miliarde de euro în 2017, iar raportul arată că piața este prognozată să crească cu o medie anuală reală de 0,66% până în 2020.

De asemenea, cheltuielile pe cap de locuitor cu produse fără gluten în 2017 au fost, în medie, de 2,7 euro pe cap de locuitor.

Cote de piață pe țări

Din totalul vânzărilor cumulate de produse fără gluten din Europa și America de Nord înregistrate în 2017, SUA își adjudecă cea mai mare cotă de piață, cu un procent de aproape 44%. Din Europa, Marea Britanie are cel mai mare procent, de 8%.

Produse

Din punct de vedere produse, cerealele de mic dejun fără gluten reprezintă 28% din totalul categoriei, iar apoi biscuiții fără gluten reprezintă 17%, produsele tip ready meal congelate 15%, produsele de panificație 11%, pastele uscate 10% și premixurile pentru brutărie 7%.

Jucătorii cei mai importanți

Din punct de vedere jucători importanți în categoria produselor fără gluten, raportul FFT conține date relevante cu producători din 260 de țări și piețe, 229 de holdinguri și 1.175 de companii din piețele de produse fără gluten din Europa și America de Nord. După cum se vede, Top 10 jucători ai pieței de produse fără gluten furnizează cca. 52,2% din această piață:

Liderul, după valoare, este compania germană Dr. Schär, cu o cotă de piață de 19,1%, urmată de Pinnacle Foods (6,6%) și de Kellogg (5,2%).

Întregul raport oremium îl puteți achiziționa de AICI.

Raportul Data for Gluten Free Market Europe & North America oferă o analiză detaliată a cererii și a ofertei, comparând date din țări și piețe de produse fără gluten precum Austria, Belgia, Luxemburg, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Spania, Suedia, Elveția, Marea Britanie, Canada, Mexic, Rusia și are 28 de grafice și 7 tabele.

Credit foto: Shutterstock

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,062 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Servicii » Studii de piata » Piața produselor fără gluten din Europa și America de Nord, un raport Food For Thought

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: