Primul studiu global „Mobile Payments Social Media”, realizat de MasterCard și Prime Research

În cadrul Mobile World Congress, MasterCard şi Prime Research au anunţat rezultatele primului studiu global Mobile Payments Social Media, care a urmărit 85.000 de comentarii de pe Twitter, Facebook, bloguri şi forumuri din toată lumea.

Studiul arată numeroase conversaţii pe această temă, fapt ce denotă interes din partea consumatorilor privind adoptarea plăţilor mobile, dar identifică şi bariere: securitatea, serviciile suport clienţi insuficient dezvoltate şi confuzia privind opţiunile disponibile în prezent.

Pe durata a 6 luni, pe 43 de pieţe din America de Nord şi America de Sud, Europa, Africa, Asia şi zona Pacificului şi în 26 de limbi, cercetarea a urmărit comentariile şi a analizat conversaţiile dintre consumatori, pe tema plăţilor mobile, pentru a le evalua disponibilitatea de a folosi aceste servicii. Care sunt principalele concluzii ale studiului:

  • Pionierii („Early adopters”) au făcut 58% comentarii pozitive / factuale, în timp ce în rândul celor care nu folosesc încă această tehnologie tonul pozitiv este mai pregnant (76% comentarii pozitive / factuale). Cele mai multe menţiuni au lăudat aspecte cum ar fi inovaţia, confortul şi viteza.
  • Pionierii şi-au exprimat frustrarea în legătură cu locurile unde nu se acceptă plăţi mobile şi cu faptul că nu primesc suficient sprijin, în calitate de clienţi. Cei care nu au adoptat încă plăţile mobile menţionează drept posibile bariere împotriva utilizării, securitatea şi confuzia în legătură cu opţiunile disponibile.
  • Utilizatorii din Europa îşi exprimă cele mai multe opinii în legătură cu tehnologia de plăţi mobile, urmaţi îndeaproape de regiunea Asia-Pacific şi de Statele Unite. Per total, regiunile cu cele mai multe comentarii pozitive sunt Asia-Pacific (China şi Australia) şi Statele Unite, iar cele mai sceptice sunt Europa (Franţa, Anglia) şi Canada.
  • Scepticismul este evident în Europa, unde consumatorii discută despre securitatea plăţilor mobile, despre acceptare şi îşi exprimă rezervele privind posibilitatea adoptării acestora la nivel global.
  • Utilizatorii din Anglia se arată încântaţi de confortul şi inovaţia aduse de plăţile mobile, dar menţionează şi lipsa de consecvenţă în acceptare şi incertitudinea privind momentul când acest tip de plăţi va deveni disponibil pe scară largă.
  • • În regiunile America Latină şi Caraibe, cei care nu au adoptat acest tip de plăţi îşi exprimă nevoia de a obţine lămuriri privind tehnologiile disponibile şi de a înţelege mai bine implicaţiile costurilor pe care plăţile mobile s-ar putea să le aibă asupra stilului lor de viaţă actual. Utilizatorii menţionează confortul drept beneficiu, dar îşi exprimă şi îngrijorările în legătură cu securitatea datelor legate de plată.
  • În Asia, cele mai active ţări din punct de vedere al discuţiilor despre plăţi mobile sunt China, Thailanda, Australia, Japonia şi Singapore. Utilizatorii discută impresiile pe care le-au avut când au utilizat produsul şi pun întrebări sau împărtăşesc opinii despre ştirile apărute în publicaţii tipărite şi la televizor.
  • Discuţiile din Orientul Mijlociu şi Africa tind mai degrabă să povestească sau să redistribuie ştiri din mass media tradiţionale din Africa de Sud, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite şi Nigeria, decât să furnizeze comentarii originale.
  • În SUA, utilizatorii se interesează de compatibilitatea plăţilor mobile cu alte sisteme de plată, în timpul tranzacţionării. Alte subiecte de discuţie sunt legate de valoarea plăţilor, de beneficiile pe termen lung, precum şi de securitate. Conversaţiile care pornesc din Canada, deşi sunt mai puţine, denotă aceleaşi priorităţi.

Pentru un conținut unic, accesați AICI secțiunea Premium.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,094 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Servicii » Studii de piata » Primul studiu global „Mobile Payments Social Media”, realizat de MasterCard și Prime Research

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: