Logistica și retailul, principalii piloni de dezvoltare ai pieței industriale de real estate

Conform raportului CBRE Romania privind piața industrială de real estate, cele mai multe cereri au venit din sectoarele logistică și retail, care sunt principalii piloni de dezvoltare pentru acest an.

retailÎn prima jumătate a acestui an, 43% din activitatea de închiriere a spațiilor industriale a fost reprezentată de companiile cu activitate logistică, 27% de cele din retail, în timp ce companiile cu activitate în distribuție sau curierat și cele din industria automotive completează lista suprafețelor alocate în primul semestru.

Credit Foto: shutterstock.com

Cea mai mare parte a proiectelor în dezvoltare se află în continuare în Bucureşti şi în împrejurimi, acolo unde este concentrat şi cel mai mare stoc de spaţii industriale din România. În regiunile Vest şi Nord-Vest se află al doilea cel mai mare stoc disponibil de spaţii industriale din ţară, urmate de zona de Sud şi Sud-Est.

Activitatea din sectorul industrial a condus la o creştere a cererii de spaţii logistice, astfel că rata de neocupare a spaţiilor de profil se situează la un nivel redus, de sub 2%, la nivel întregii ţări.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,062 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Servicii » Studii de piata » Logistica și retailul, principalii piloni de dezvoltare ai pieței industriale de real estate
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: