ZaharulOradea

Studiu: Majoritatea românilor preferă mâncarea gătită în casă după rețete tradiționale

Conform unui studiu studiu iVox.ro comandat de brandul Unisol din ulei de primă presă și organizat în luna martie a acestui an, 6 din 10 români continuă tradiția și respectă obiceiurile postului. Majoritatea (75,71%) preferă mâncarea gătită în casă, și anume rețete tradiționale precum iahnia de fasole (23,2%), sarmalele de post (14,75%) și ciorba de legume (12,32%), alături de zacuscă (10,84%) și salată de vinete (10,02%).

Coperta Cartea Unisol a celor mai gustoase retete de postAproape jumătate dintre respondenți (49,75%) declară că se inspiră din mediul online pentru rețetele de deserturi de post, iar 20,17% dintre aceștia folosesc mai ales rețete de deserturi moștenite din familie, în timp ce 13,41% se bazează pe propria imaginație pentru deserturile de post.

Păstrând obiceiurile culinare românești de valoare și tradiția mâncărurilor gătite în casă, Unisol, uleiul de floarea soarelui obţinut din prima presare a seminţelor, a invitat în această perioadă pe cei peste 14.500 de fani ai paginii de Facebook (facebook.com/unisoluleideprimapresa) să scrie împreună Cartea Unisol a celor mai gustoase rețete de post”. Fanii Unisol s-au întrecut în rețete deopotrivă originale, alături de cele transmise din generație în generație, iar în urma procesului de jurizare, au fost alese 40 din cele 270 de rețete înscrise, dintre care o mare parte au fost deserturi. Criteriile de selecție au urmărit povestea rețetei, creativitatea, acuratețea descrierii acesteia și aspectul.

“Unisol continuă să susțină persoanele care aleg să gătească acasă, aducând toți membrii familiei la masă, prin oferirea unei noi surse de inspirație: Cartea Unisol a celor mai gustoase rețete de post. Comunitatea Unisol de pe Facebook este o adevărată familie, ai cărei membri își împărtășesc cele mai bune rețete din bucătăria tradițională, multe dintre acestea fiind transmise între generații și păstrând specificul zonei din care provin, dar și alte rețete inventate de ei. Indiferent că postesc sau nu, ne-am dorit să oferim românilor o nouă sursă de rețete tradiționale, gustoase și sănătoase, testate și îmbunătățite chiar de către consumatorii noștri”, a adăugat Irina Oprea, Senior Brand Manager Bunge Prio România și Bulgaria.

Cele 40 de rețete incluse în “Cartea Unisol a celor mai gustoase rețete de post” sunt structurate în patru capitole: Aperitive, Supe și ciorbe, Fel principal și Deserturi. Cartea este un bun indicator al felurilor de mâncare preferate de români și demonstrează că românii păstrează cu drag rețetele învățate de la părinți și bunici și sunt foarte atașați de gusturile pe care le cunosc din copilărie.  Cartea va fi disponibilă online, pe www.bucatarulunisol.ro.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,054 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Servicii » Studii de piata » Studiu: Majoritatea românilor preferă mâncarea gătită în casă după rețete tradiționale
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: