ZaharulOradea

Studiu: peste jumătate dintre români consumă lapte o dată sau de mai multe ori pe zi (INFOGRAPHIC)

Fie că îl consumă pentru gustul său bun, pentru că le aduce aminte de copilărie sau pentru că este o sursă importantă de calciu, vitamine și minerale, peste jumătate dintre români consumă lapte o dată sau de mai multe ori pe zi, conform unui studiu realizat de către Olympus România, în luna octombrie a acestui an.

Studiul privind consumul de lapte în rândul românilor dezvăluie faptul că laptele este un produs care nu lipsește din gospodării. 71% dintre respondenți asociază laptele cu prima parte a zilei și îl consumă în diferite feluri la micul dejun. De asemenea, rezultatele studiului arată că 1 din 3 gospodării consumă 2-3 litri de lapte pe săptămână, 41% dintre respondenți declarând că toți membrii familiei consumă lapte în mod regulat.

Ziua cu cele mai multe reduceri din an

Pentru a susține consumul de lapte în rândul românilor, Olympus România a lansat campania “Văcuța Mu îți spune totul despre lapte”, susținută printr-un nou spot TV, o nouă identitate vizuală pentru website-ul companiei, www.olympusdairy.ro, dar și noi ambalaje pentru produsele Olympus. Spotul are ca personaj principal un băiețel care descoperă, cu ajutorul Văcuței Mu, beneficiile laptelui. Spotul poate fi urmărit aici.

Cum consumă românii laptele?

Din dorința de a-i păstra cât mai multe dintre beneficiile naturale, 67% dintre respondenții studiului Olympus consumă laptele simplu, în timp ce pentru 19% laptele este la fel de gustos cu zahăr, miere sau cacao. Doar 9% dintre respondenți susțin că folosesc laptele în cafea.

De ce consumă românii lapte?

Pentru majoritatea covârșitoare a respondenților studiului Olympus (81%), laptele va rămâne întotdeauna o sursă importantă de calciu, vitamine și minerale, în timp ce 22% dintre ei aleg acest aliment pentru că le aduce aminte de copilărie. Aproape jumătate dintre respondenți (44%) preferă laptele pentru că le oferă o stare de liniște și calm după o zi agitată, iar 25% îl consumă deoarece le atenuează senzația de foame.

Olympus România oferă pe piața din România o gamă completă de lapte, pe gustul fiecărui membru al familiei: lapte de consum (1,5% și 3,5% grăsime), lapte UHT (1,5% și 3,5% grăsime), lapte de consum ecologic 3,5% grăsime și lapte de capră.

Olympus-Consumul de lapte

Studiul a fost realizat de către Olympus România și își propune să identifice obiceiurile de consum al laptelui în rândul românilor. Datele au fost obținute prin intermediul unui chestionar online, la care au răspuns 271 persoane, salariați din mediul urban, care sunt conectați la internet și folosesc canalele sociale.

Grupul Olympus este prezent în România din 1999. În ultimii 16 ani, a dezvoltat diverse programe de sprijinire a fermierilor români, în efortul de a îmbunătăţi metodele de creştere şi îngrijire a animalelor, pentru a atinge standarde superioare de calitate în ceea ce privește colectarea laptelui.

Grupul de companii, deținut de o familie aflată la a treia generaţie de producători de lactate, are sediul în Trikala, Grecia, și operează în 34 de ţări, inclusiv pe pieţe precum SUA, Germania şi Italia. În prezent, deţine cinci unităţi de producţie în Grecia, Bulgaria şi România, care produc lactate şi sucuri naturale.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,058 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Servicii » Studii de piata » Studiu: peste jumătate dintre români consumă lapte o dată sau de mai multe ori pe zi (INFOGRAPHIC)

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: