METRO Cash & Carry România a retras de la vânzare, încă de ieri, produsele Lactate Brădet

METRO Cash & Carry România a dorit să facă unele precizări legate de subiectul produselor Lactate Brădet, în care a fost menţionat, printre altele, şi numele companiei METRO. Ieri, autoritătile au făcut un anunţ privind existenţa bacteriei e-coli în unul dintre produse Lactate Brădet.

METRO Cash & Carry RomâniaAstfel, în declaraţie se arată că „METRO Cash & Carry România a acționat prompt și preventiv procedând la retragerea de la vânzare, încă din seara zilei de luni, 29 februarie 2016, a tuturor produselor marca Lactate Brădet (din categoriile smântână, sana, lapte bătut şi iaurt), aflate la vânzare în magazinul METRO din Pitești.

Menţionăm că în niciunul dintre celelalte magazine ale reţelei METRO, produse ale furnizorului respectiv nu s-au aflat şi nici nu se află la comercializare.”

Mai mult, „METRO Cash & Carry România dorește să aducă la cunoștința mass-media și a clienților săi că articolul “brânză proaspătă de vaci Lactate Brădet” nu s-a aflat în niciun moment la vânzare, în niciunul dintre magazinele rețelei sale.”

Declaraţia METRO Cash & Carry România continuă:

„Dorim să subliniem faptul că METRO Cash & Carry România este mai mult decât conștientă privind gravitatea implicațiilor generate de astfel de situații, iar seriozitatea măsurilor luate trebuie să fie în consecință; de aceea, am luat măsura retragerii de urgență a oricăror produse care provin din aceeași sursă cu produsul suspicionat.

Suntem permanent preocupați de siguranța și sănătatea clienților noștri, de aceea acționăm prompt și în permanenţă, pentru o cât mai bună informare a acestora cu privire la produsele comercializate în magazinele METRO din România, conform legislației în vigoare cât și a normelor și regulamentelor interne.

Mărţişoare magice de la Flanco

Ca de fiecare dată, compania METRO colaborează cu autorităţile pentru a menţine pe rafturile magazinelor sale doar produse de calitate, sigure şi conforme cu aşteptările clienţilor. În acelaşi timp, compania noastră doreşte să clarifice responsabilităţile si drepturile asupra produselor comercializate la raft, compania acţionând din poziţia de comerciant si nu de producător.

Totodată, pentru detalii asupra produselor suspectate de autoritățile în drept, vă rugăm să vă adresați producătorului și autorităților în măsură să facă declarații în această privință.

METRO Cash & Carry România își asigură clienții, partenerii și întregul public român că a acționat întotdeauna și va acționa și pe viitor conform standardelor Uniunii Europene de calitate și siguranță alimentară. Compania a luat întotdeauna cele mai stricte măsuri pentru a respecta cel mai înalt nivel de management al calității și siguranței alimentare.”

Context:

Ieri, 29 februarie 2016, Ministrul Agriculturii declara că „În urma analizelor de laborator, inspectorii veterinari au găsit E-coli în probele de brânză de la Lactate Brădet din Curtea de Argeş, care comercializează şi produse tradiţionale. Este vorba despre o cantitate de 20 de kilograme de brânză proaspătă de vaci.”

Pe acelaşi subiect, puteţi citi şi articolul: https://www.retail-fmcg.ro/fmcg/produsele-lactate-bradet-scoase-de-la-vanzare-din-magazinele-profi.html.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Un comentariu la „METRO Cash & Carry România a retras de la vânzare, încă de ieri, produsele Lactate Brădet”

  1. Pingback: Auchan a retras de la comercializare produsele provenite de la furnizorul "Lactate Brădet"

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *