Next_Capitall

Ursus Breweries va fi vândută ca urmare a achiziției SABMiller de către AB InBev

Ursus Breweries, compania din România ce aparţine SABMiller, va fi scoasă la vânzare, ca urmare a achiziţiei SABMiller de către AB InBev, primii doi mari producători de bere la nivel mondial. De altfel, AB InBev renunță la toate afacerile SABMiller din Europa Centrală și de Est, ca parte a unui pachet actualizat de angajamente către Comisia Europeană.

Ursus Breweries

Pachetul actualizat al angajamentelor AB InBev către Comisia Europeană prevede ca următoarele afaceri vor fi oferite spre vânzare: Dreher Breweries (Ungaria); Kompania Piwowarska (Polonia); Plzenský Prazdroj și Pivovary Topvar (Republica Cehă și Slovacia); precum și Ursus Breweries (România). Aceste afaceri includ un număr de mărci de top în piețele aferente, iar AB InBev se așteaptă să existe un interes considerabil din partea potențialilor clienți.

Propunerea de vânzare este subiectul revizuirii și aprobării din partea Comisiei Europene. Orice vânzare va fi condiționată de finalizarea achiziției SABMiller de către AB InBev și va fi efectuată în contextul proceselor sociale relevante și al dialogului constant cu reprezentanții angajaților. Orice vânzare se va efectua după finalizarea achiziției propuse a SABMiller de către AB InBev.

Depunerea pachetului de angajamente de către AB InBev este parte din abordarea companiei de a adresa proactiv potențiale considerații ce țin de reglementare. În conformitate cu ambiția de a finaliza achiziția SABMiller în a doua parte a anului 2016, AB InBev a oferit aceste angajamente în Faza 1 a investigației Comisiei Europene. Publicarea rezultatelor investigației Fazei 1 de către Comisia Europeană este așteptată până în data de 24 mai.

Alan Clark, Chief Executive SABMiller, a declarat:

“Afacerile SABMiller din Europa Centrală și de Est au fost o parte esențială a dezvoltării noastre, încă de la începuturile lansării strategiei de expansiune internațională, acum 20 de ani. Suntem foarte mândri de aceste afaceri, de mărcile lor și de oamenii care le-au transformat în realul succes pe care îl reprezintă astăzi. Vom continua să le creștem și să le susținem în cadrul acestui proces.”

Ursus Breweries

Ursus Breweries are un portofoliu diversificat de mărci româneşti autentice cum sunt URSUS, Timişoreana, Ciucaş, Stejar, Azuga, şi branduri internaţionale precum Redd’s, Peroni Nastro Azzurro, Grolsch şi Pilsner Urquell. În prezent, Ursus Breweries deţine 3 fabrici de bere în Braşov, Buzău şi Timişoara şi o mini-facilitate de producţie în Cluj.

„SABMiller continuă să valorifice aceste mărci, fiind o parte esențială a afacerii noastre. Acestea rămân o parte deosebit de importantă pentru a ne atinge obiectivele noastre financiare. Vom continua să inovăm, să investim și să comercializăm aceste mărci deosebite pentru a ne încânta consumatorii. Vom continua să ne susținem clienții, oferindu-le servicii excepționale.

Aceste mărci vor continua să beneficieze de expertiza noastră globală tehnică și de marketing, precum și de angajamentul neclintit al SABMiller către cea mai bună calitate a berii,” a declarat Igor Tikhonov, Președinte Ursus Breweries.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,076 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Achizitii » Ursus Breweries va fi vândută ca urmare a achiziției SABMiller de către AB InBev
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: