Next_Capitall

AB InBev preia SABMiller cu 112 miliarde de euro. Noua entitate va vinde o treime din toate berile comercializate la nivel global

În cele din urmă, primii doi mari producători mondiali de bere s-au înţeles şi au anunţat azi, 11 noiembrie 2015, încheierea unui acord oficial privind preluarea grupului britanic SABMiller de către rivalul belgiano-brazilian Anheuser-Busch InBev, o tranzacţie evaluată la 112 miliarde de euro.

SABMiller Brand Photograhy 2011 Credit: Jason Alden/OneRedEye Image is copyrighted

Dacă va fi aprobată de autorităţile de reglementare şi acţionarii celor două companii, această tranzacţie va aduce laolaltă mărcile de bere americană Budweiser şi belgiană Stella Artois, aparţinând grupului AB InBev, cu mărcile de bere italiană Peroni, cehă Pilsner Urquell şi olandeză Grolsch ale grupului britanic SABMiller. În plus, aceasta va fi cea de-a treia mare tranzacţie realizată vreodată, susţine firma de consultanţă Dealogic.

„Prin unirea forţelor noastre, vom forma una din principalele companii mondiale în domeniul bunurilor de consum”, a declarat directorul general de la AB InBev, Carlos Brito.

Idei noi pentru casa ta: Săptămâna electrocasnicelor

Împreună, AB InBev şi SABMiller vor produce aproape 60 de miliarde de litri de bere pe an, adică de trei ori mai mult decât actualul număr trei mondial, grupul olandez Heineken, şi vor vinde o treime din toate berile comercializate la nivel global, de la marca mexicană Corona, la marca australiană Foster şi cea chineză Snow, cea mai vândută marcă de bere din lume.

Pentru a evita să fie sancţionată pentru abuz de poziţie dominantă, această alianţă va ceda o parte din activităţile celor două companii, urmând ca SABMiller să-şi vândă participaţia majoritară pe care o deţine la producătorul american MillerCoors către un alt producător de bere din SUA, Molson Coors, pentru 12 miliarde de dolari (11,2 miliarde de euro).

Detaliile financiare confirmă liniile principale dezvăluite în înţelegerea preliminară din 13 octombrie. AB InBev va plăti 44 de lire sterline în numerar pentru fiecare acţiune SABMiller, ceea ce reprezintă o primă de 50% comparativ cu cotaţia înregistrată de acţiunile SABMiller în data de 14 septembrie, înainte de apariţia speculaţiilor referitoare la o posibilă fuziune a primilor doi mari producători mondiali de bere. Acest preţ pe acţiune evaluează grupul SABMiller la aproape 80 de miliarde de lire sterline (112 miliarde de euro), inclusiv datoriile.

Marii producători de bere sunt în căutarea de noi segmente de creştere în condiţiile în care piaţa berii ar urma să se majoreze cu doar 1% între 2014 şi 2015, din cauza stagnării de pe pieţele dezvoltate. În schimb, berile artizanale, care reprezintă între 5 şi 9% din consum, vor înregistra o creştere a vânzărilor de peste 10% pe an pe pieţele cele mai avansate.

Ursus Breweries, parte din grupul SABMiller plc, este unul dintre cei mai mari producători de bere din România, cu brandurile Ursus, Timişoreana, Ciucaş, Peroni Nastro Azzurro, Glosch, Pilsner Urquell, Azuga, Redd’s şi Stejar.

Sursa: Agerpres.ro

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,065 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » AB InBev preia SABMiller cu 112 miliarde de euro. Noua entitate va vinde o treime din toate berile comercializate la nivel global
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

  1. […] InBev (AB InBev) a început ieri, 13 ianuarie 2015, să ofere obligaţiuni pentru a finanţa preluarea rivalului SABMiller în cadrul unei operaţiuni care va deveni cea mai mare ofertă de obligaţiuni demarată vreodată […]

    Răspunde
  2. […] Breweries, compania din România ce aparţine SABMiller, va fi scoasă la vânzare, ca urmăre a achiziţiei SABMiller de către AB InBev, primii doi mari producători de bere la nivel mondial. De altfel, AB […]

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: