Bunge preia în proporție de 100% acțiunile de la Nutre Group

Bunge și Nutre anunță preluarea de către Bunge a pachetului de acțiuni deținut de Nutre în cadrul joint venture-ului din România, Bunge-Prio. Astfel, Bunge deține 100% din acțiuni.

BungeJoint venture-ul a fost înființat în 2012 cu scopul de a procesa semințe oleaginoase – floarea-soarelui, rapiță și soia, dar și pentru derularea activităților de marketing și vânzări ale binecunoscutelor mărci de ulei de floarea soarelui, Floriol si Unisol.

Prin aceasta preluare, Bunge își reconfirmă angajamentul pentru România și planurile de dezvoltare pe termen lung ce privesc domeniul agricol și procesarea de semințe oleaginoase, prin cele două fabrici de la Lehliu și Buzău.

Obiectivele Bunge în România vor urmări, în continuare, consolidarea relațiilor cu partenerii locali, prin servicii și procese cu valoare adăugată cât mai mare, care îi vor permite companiei să-și păstreze poziția de jucător important în importul și exportul de produse agricole românești.

Bunge va continua strategia bazată pe inovatie care vizează atât brandurile din portofoliu, cât și relația cu producătorii și procesatorii de alimente, dar și cu retailerii. În acest fel, Bunge va continua să ofere produse și servicii la cel mai înalt nivel clienților săi din România.

Nutre se va concentra mai departe pe agricultura operațională, susținând dezvoltarea acestui domeniu în România.

Bunge Limited este un lider global în domeniul agribusiness și alimentar, operând în peste 40 de țãri cu 35.000 de angajați. Bunge comercializeazã, depoziteazã și transportã semințe oleaginoase și cereale pentru clienți din toatã lumea.

Bunge România este unul dintre principalii actori din sectorul agribusiness din România în ceea ce privește procesarea semințelor de floarea-soarelui, rapiță și soia, din comerțul cu cereale și semințe oleaginoase, dar si din sectorul alimentar prin mărcile sale Floriol, Unisol, Ulvex si Raza Soarelui.

Bunge este prezentă în România prin fabrica de la Buzău care produce ulei rafinat pentru consum uman și fabrica de la Lehliu care pe de o parte produce șroturi și biodiesel și pe de altă parte procesează semințe oleaginoase pentru extracția de ulei brut. Dupa finalizarea joint-venture-ului, Bunge România avea 583 de angajati și o cifra de afaceri de 2,5 miliarde RON.

Nutre Group este un conglomerat agri-food internațional prezent în cinci țări de pe trei continente, având 250 de angajați împărțiți în două divizii: Nutre Farming și Nutre Foods. Nutre Farming produce culturi de cereale și semințe oleaginoase pe o suprafața de peste 69,000 ha de pământ arabil din România, Brazilia și Mozambic. Nutre Foods produce soia și băuturi pe bază de plante în peninsula Iberică și apă de masă în Angola.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *