Enterprise Investors vinde retailerul de jucării Noriel către compania Sunman Group din Turcia

Polish Enterprise Fund VII, un fond de private equity administrat de Enterprise Investors (EI), a vândut Noriel, cel mai mare retailer de jucării, jocuri și produse pentru copii din România. Compania a fost achiziționată de Sunman Group, un lider de piață turc în comerțul cu amănuntul, distribuția și producția de jucării, care operează sub mărcile Sunman și Toyzz Shop. Valoarea tranzacției va rămâne confidențială.

Noriel

În 2016 Enterprise Investors a achiziționat Noriel pentru o sumă confidențială. La acea vreme, Noriel era o afacere de familie susținută de un investitor financiar și opera o rețea de 47 de magazine. Ca parte a acordului, EI a oferit Noriel finanțare în valoare de 2 de milioane EUR pentru a-i stimula creșterea.

Noriel – o rețea de 88 de magazine

Astăzi, compania este o afacere omnichannel robustă, cu 88 de magazine moderne situate în toată România. Noriel este un brand de top pe piața românească de jucării – un magazin unic pentru copii și părinții lor. Compania oferă cea mai largă gamă de jucării, jocuri și alte produse pentru copii din țară. Magazinul online are o creștere rapidă și scalabilă, o ofertă de produse și mai mare și un grad de satisfacție ridicat și este platforma perfectă pentru intrarea pe noi piețe, fapt dovedit de recenta extindere a companiei în Bulgaria.

Sistemele moderne de CRM și de loializare ale Noriel sunt un avantaj competitiv pe piața locală. Creșterea solidă a vânzărilor confirmă poziția sa puternică: în 2022, Noriel estimează venituri de 312 milioane lei, cel mai bun rezultat de până acum.

„Suntem mândri că facem parte din parcursul Noriel către formatele de retail și e-commerce de top care oferă cea mai bună experiență de cumpărături. În prezent, este singurul jucător din România cu un real serviciu omnichannel, care maximizează sinergiile online și offline”, a declarat Dariusz Pietrzak, vicepreședinte al Enterprise Investors, responsabil pentru investiție.

“O schimbare a preferințelor clienților pentru produse inovatoare, distractive și educaționale va aduce beneficii și mai mari companiei Noriel, datorită dezvoltării puternice a produselor și capacităților de aprovizionare“, a adăugat el.

Enterprise Investors

Enterprise Investors este una din cele mai mari firme de private equity din Europa Centrală și de Est. Activă din 1990, firma a strâns nouă fonduri cu capital total de peste 2,5 miliarde EUR. Aceste fonduri au investit 2,2 miliarde EUR în 151 de companii din diverse sectoare și au vândut 136 de companii, cu încasări brute totale de 4,2 miliarde EUR. Noriel a fost a șaptea investiție a EI în România. Firma continuă să urmărească în mod activ noi oportunități de investiții pe piața din România, într-o gamă largă de sectoare.

Polish Enterprise Fund VI (PEF VI), fondul de private equity administrat de Enterprise Investors (EI), a deținut și rețeaua Profi, pe care a vândut-o în 2016 către Mid Europa Partners, una din cele mai importante firme de private equity axată pe achiziţii în Europa Centrală și de Est. Valoarea tranzacţiei s-a ridicat la 533 de milioane de euro.


Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

Fii primul care află cele mai proaspete ştiri din #retail-ul alimentar, industria #FMCG#eCommerce#FoodService și #servicii dedicate retailului, știri pe care le vei putea primi gratuit, direct pe adresa ta de e-mail,

Abonează-te gratuit la newsletter

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

retail-FMCG.ro a lansat platforma online B2B Meetings, locul de întâlnire al cererii cu oferta de echipamente, tehnologii și servicii pentru retail. B2B Meetings conectează companiile de retail cu potențialii furnizori de servicii pentru retail

Înregistrare

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *