Golden Food Snacks, deținătoarea brandului Elmas, preia compania Derpan din Galați

Consiliul Concurenței a anunțat pe data de 1 august 2022 că analizează tranzacția prin care compania Golden Food Snacks, deținătoarea brandului Elmas, preia compania Derpan din Galați.

DerpanGolden Foods Snaks SA prelucrează și conservă fructe și legume și, de asemenea, produce și comercializează nuci, alune, semințe și fructe deshidratate sub brandul Elmas și sub mărci ale altor companii, cunoscute ca produse private label.

Derpan fabrică pâine, prăjituri și produse proaspete de patiserie și produce și comercializează produse de panificație ambalate, cu termen lung de valabilitate, precum croissant, ștrudel și brioșe.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei nr. 21/1996, această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei.

Autoritatea de concurență va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Derpan

Derpan este o afacere românească de familie din Galați, înființată în 2001. Compania este specializată în fabricarea de produse de panificație și patiserie cu durată lungă de valabilitate, în special croissante umplute. Gama de produse este însă mai largă și include ștrudele, muffins, mini madelaines, pain au chocolate, croissante simple. Derpan operează două fabrici situate în județul Galați.

Golden Foods Snacks SA

Golden Foods Snacks SA, cu fabrica în comuna Filipeștii de Pădure, județul Prahova şi unul dintre principalii jucători din piaţa de FMCG, de snack-uri sărate, de seminţe, alune şi fructe deshidratate, a intrat în România în anul 2009, prin achiziţia mărcii Elmas. În anul 2011, brandul Elmas parcurge un amplu proces de rebranding printr-un logo modern şi un design nou pentru ambalaje ca urmare a implementării unei noi politici de marketing şi vânzări pe piaţa de snack-uri sărate, a companiei. Între anii 2013 – 2019, Golden Foods Snacks SA lansează game şi produse noi sub brandul Elmas.

La începutul anului 2022, Golden Foods Snacks SA anunţă parteneriatul de distribuţie cu PepsiCo România pentru gama de produse sub brandul Elmas, care îi oferă acces la o expansiune la nivel naţional prin distribuţie, obiectivul fiind creşterea numărului de clienţi de 5 ori față de 2021, până la finalul anului 2022.


Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

Fii primul care află cele mai proaspete ştiri din #retail-ul alimentar, industria #FMCG#eCommerce#FoodService și #servicii dedicate retailului, știri pe care le vei putea primi gratuit, direct pe adresa ta de e-mail,

Abonează-te la newsletterul zilnic gratuit.

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

retail-FMCG.ro a lansat platforma online B2B Meetings, locul de întâlnire al cererii cu oferta de echipamente, tehnologii și servicii pentru retail. B2B Meetings conectează companiile de retail cu potențialii furnizori de servicii pentru retail

Înregistrare

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *