Grupul Givesco preia Sam Mills, liderul pieţei de morărit porumb din România

Consiliul Concurenței a anunțat azi, 11 februarie 2020, că analizează tranzacția prin care grupul Givesco preia Sam Mills Business Investment Holding, liderul pieţei de morărit porumb din România.

Sam Mills

În România, Grupul Givesco A/S din Danemarca desfășoară activități de comercializare a produselor din mai multe domenii: patiserie, textile, creveți și furaje pentru pești, componente și ansamble hidraulice, componente auto.

Sam Mills Business Investment Holding este o societate din satu Mare, de tip holding, care controlează mai multe companii, ce desfășoară activități comerciale în diverse sectoare, precum: producția de carne de pui, nutrețuri pentru animale, apa îmbuteliată, paste fără gluten, făină de grâu și de porumb, tărâțe și bere.

În conformitate cu prevederile Legii Concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune reprezintă o concentrare economică ce trebuie supusă controlului Consiliului Concurenţei.

În august 2017, compania daneză Givesco intrase deja în acționariatul grupului Sam Mills din județul Satu Mare, achiziționând jumătate dintre acțiuni.

Sam Mills

Sam Mills, liderul pieţei de morărit porumb din România, a reuşit să dezvolte o gamă largă de produse fără gluten care se distribuie în peste 50 de ţări din întreaga lume. Grupul Sam Mills cuprinde, în acest moment, 10 companii cu diferite obiecte de activitate: o moară de porumb și de grâu, o fabrică de paste făinoase, o companie de distribuţie din domeniul FMCG, o companie de export, fabrică de Furaje şi Nutreţuri controlate pentru animale, o companie de transport şi logistică, o fabrică de ulei din germeni de porumb, o companie specializată în creşterea, abatorizarea şi procesarea puilor de fermă, companie specializată în fabricarea produselor din carne de vită, porc şi pasăre și o companie mixtă Româno-Cehă producătoare de produse speciale fără gluten.

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Revista retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *