Unilever achiziţionează producătorul român de îngheţată Betty Ice

Unilever South Central Europe și Betty Ice au anunțat astăzi semnarea unui acord prin care Unilever South Central Europe va achiziționa Betty Ice, producătorul român de înghețată. Valoarea tranzacției este confidențială.

Betty Ice

Betty Ice este cel mai important producător de înghețată din România, cu o cifră de afaceri totală de 30 de millioane de EUR. Compania deține o fabrică în Suceava, are peste 180 de chioșcuri de înghețată deschise pe timpul verii şi un număr de 760 de angajați în România.

Vasile Armenean va conduce divizia locală de înghețată a Unilever

Divizia de înghețată din cadrul Unilever South Central Europe și Betty Ice vor opera ca o companie de sine stătătoare în cadrul Unilever și va fi condusă de Vasile Armenean, din poziția de General Manager. Acest parteneriat se va extinde beneficiind de punctele forte ale grupului Unilever și de expertiza pe care o are dl. Vasile Armenean pe piața locală de înghețată.

James Simmons, Managing Director Unilever South Central Europe a declarat: “Suntem bucuroși că Betty Ice va intra în familia Unilever. Betty Ice este o afacere minunată, foarte îndrăgită de români. Sunt, de asemenea, încântat că Vasile Armenean a decis să se alăture companiei. Este un antreprenor extraordinar și va avea un rol cheie în modelarea viitorului business.”

Vasile Armenean, General Manager Betty Ice, a adăugat: “În 23 de ani am dezvoltat o afacere extraordinară în România. Suntem mândri că Betty Ice, brandul de înghețată românesc numărul 1, va intra în portofoliul producătorului de înghețată numărul 1 din lume. Istoria noastră în România și viziunea Unilever sunt combinația ideală pentru viitorul brandului nostru. Le mulțumim consultanților noștri, profesioniști adevărați care au asigurat derularea lină a tranzacției”.

Acordul de achiziție urmează să fie supus aprobării Consiliului Concurenței.

Unilever este unul dintre cei mai importanți furnizori mondiali de alimente și produse de îngrijire personală, prezent în peste 190 de țări, ajungând la 2,5 miliarde de consumatori în fiecare zi.

Unilever, liderul global pe piaţa de îngheţată, operază pe piaţa din România din 2009, sub brandul Algida. Marca Algida a lansat produse inovatoare , care au dat tonul tendinţelor pe piaţa de îngheţată. Printre brandurile de îngheţată sub umbrela Algida se numără Big Milk, Napoca, Cornetto, Carte D’Or, Magnum, Twister.

Betty Ice

Compania Betty Ice a fost fondată în 1994 de Vasile Armenean și a devenit cel mai important producător român de înghețată de pe piața românească. Compania, cu sediul în Suceava, deține o fabrică în Suceava, a deschis 4 gelaterii în 4 orașe și are peste 180 de chioșcuri de înghețată deschise pe timpul verii. Betty Ice are 3 categorii de produse de înghețată: standard, premium și super-premium, vândute sub aproximativ 60 de sortimente.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

3 comentarii la „Unilever achiziţionează producătorul român de îngheţată Betty Ice”

  1. Si uite asa inca o companie cu capital romanesc trece sub un tutela unei multinationale.
    Problema este ca profitul iese din tara cum fac toate multinationalele.
    In plus se gasesc inginerii contabile si cu timpul nu vor mai plati nici taxe in Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *