Wipro va prelua diviziile de IT ale METRO AG – METRO – NOM  GMBH în Germania și METRO Systems Romania

Wipro Limited (NYSE: WIT, ESB: 507685, NSE: WIPRO), companie globală de top în domeniile tehnologiei informației, consultanță și servicii de afaceri, a anunțat astăzi, 22 decembrie 2020, un acord strategic de parteneriat digital și IT cu METRO AG, liderul comerţului en-gros la scară mondială care redefinește industria serviciilor de distribuție alimentară.

METRO AGCa parte a acestei tranzacții, Wipro va prelua diviziile de IT ale METRO AG – METRO – NOM GMBH în Germania și METRO Systems Romania  S.R.L. Prin acest  parteneriat, peste 1.300 de angajați din  Germania, România și India vor fi transferați la Wipro, oferindu-li-se noi oportunități de a avansa în carieră, de a accesa inovația, lucra cu tehnologii digitale de top și adopta noi modalități de lucru, care permit agilitatea, viteza și scalarea în domeniul ingineriei.

Valoarea tranzacției este de 700 milioane de $

Valoarea estimată a tranzacției, cu o durată inițială de 5 ani, este de aproximativ 700 milioane de $. Cu intenția de a fi extins cu alți 4 ani, acesta reprezintă o investiție potențială de până la 1 miliard de $.  Wipro  va oferi un program complet de transformare a tehnologiei, sistemelor de inginerie și a soluțiilor pentru METRO, în acord cu poziționarea acestuia ca furnizor ce oferă servicii complete en-gros pentru industria alimentară hotelieră, restaurante și servicii de catering, ce stau sub semnul concentrării pe calitate și al flexibilității.

Programul de transformare Wipro va cuprinde servicii cloud, centre de date, servicii la locul de muncă și de rețea, precum și dezvoltarea aplicațiilor și operațiunile necesare pentru a oferi o infrastructură digitală integrată, flexibilă și robustă, astfel încât planul de transformare a METRO să fie realizat.

Timo Salzsieder,  CIO, METRO AG:

„Suntem într-o etapă în care dorim să ne concentrăm asupra activităților care ne vor oferi cel mai puternic avantaj competitiv posibil și, pentru a face acest  lucru, trebuie să fim  încrezători în infrastructura digitală care stă la baza creșterii noastre. Parteneriatul cu Wipro ne permite să simplificăm activitatea de IT, să ne dedicăm 100% profilului activității noastre și ne oferă un acces esențial la inovare și la cele mai bune practici digitale.

Angajații Metro transferați la Wipro vor avea acces la inovații de vârf, ceea ce va accelera dezvoltarea lor profesională. Aștept cu nerăbdare să continue colaborarea strânsă și parteneriatul  cu ei, pentru că vor continua să sprijine nevoile noastre IT în 25 de țări METRO.”

Consiliu comun pentru Transformare și Inovare

În centrul parteneriatului se află formarea unui Consiliu comun pentru Transformare și Inovare, care va ghida companiile prin transformare și va asigura inovarea colaborativă pe tot parcursul parteneriatului.

Thierry Delaporte, Chief Executive Officer și Managing Director, Wipro Limited declară: „Ca și noi, METRO AG se concentrează pe valorificarea transformării digitale pentru un avantaj competitiv. Rolul Wipro este de a face această transformare eficientă și eficace. La fel de importantă pentru noi este primirea a 1.300 de colegi noi în cadrul Wipro și asigurarea faptului că această mutare este una pozitivă și îi responsabilizează pe fiecare dintre ei. Wipro și METRO împărtășesc foarte multe lucruri în comun în ceea ce privește cultura și valorile, care ne-au ghidat discuțiile de-a lungul timpului și au dus la formarea Consiliului comun de Transformare și Co-inovare. Relația noastră cu METRO este un parteneriat semnificativ și strategic.”

După cum s-a anunțat anterior, Wipro intenționează, de asemenea, să lanseze un Hub de Inovație Digitală în Düsseldorf, Germania, pentru a sprijini  METRO și alți clienți din regiune. Acesta va servi drept centru emblematic al Wipro în Europa și le va permite organizațiilor să își perfecționeze forța de muncă, pe lângă sprijinirea dezvoltării talentelor în comunitățile locale. Hubul de Inovație Digitală va urmări să stimuleze adoptarea de noi competențe și tehnologii de către organizații, pentru a inova și a-și reimagina produsele și serviciile, astfel încât să își îmbunătățească eficiența operațională și crește mulțumirea clienților și a angajaților, transformându-le astfel capacitatea de a concura și de a prospera pe piață.

Preluarea  este supusă condițiilor de semnare și aprobărilor de reglementare obișnuite și se preconizează că se va  încheia la sau înainte de 30 aprilie  2021. Tranzacția  a fost asistată de firma globală de consultanță strategică EY-Parthenon.

Wipro Limited

Wipro Limited (NYSE: WIT, ESB: 507685, NSE: WIPRO) este o companie globală de tehnologie a informației, consultanță și servicii de business. Valorificăm puterea calculului cognitiv, a hiper-automatizării, a roboticii, a cloudului, a analizelor și a tehnologiilor emergente pentru a ne ajuta clienții să se adapteze la lumea digitală și să-i facă să aibă succes. O companie recunoscută la nivel global pentru portofoliul său cuprinzător de servicii, angajamentul ferm pentru durabilitate și cetățenie corporativă bună, avem peste 180.000 de angajați dedicați care deservesc clienți de pe șase continente. Împreună, descoperim idei și conectăm punctele pentru a construi un viitor nou mai bun și îndrăzneț.

METRO  AG

METRO este o companie internațională de top cu sortimente de produse alimentare și nealimentare, specializată în servirea nevoilor hotelurilor, restaurantelor și furnizorilor de servicii de catering (HoReCa), precum și a comercianților independenți. În întreaga lume, METRO are peste 16 milioane de clienți care pot alege fie să facă cumpărături într-unul dintre magazinele sale de mari dimensiuni, fie comanda online și să-și preia achizițiile de la magazin sau să le fie livrate direct. METRO sprijină, de asemenea, competitivitatea antreprenorilor și a întreprinderilor individuale cu soluții digitale și, prin urmare, contribuie la diversitatea culturală în retail și ospitalitate.

Sustenabilitatea este un pilon cheie al afacerii METRO. METRO a fost listat la Indicele de Sustenabilitate Dow Jones timp de 7 ani consecutivi. Compania operează în 34 de țări și are peste 97.000 de angajați în întreaga lume. În exercițiul financiar 2019/2020, METRO a generat vânzări de 25,6 miliarde de euro.


Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

Fii primul care află cele mai proaspete ştiri din #retail-ul alimentar, industria #FMCG#eCommerce#FoodService și #servicii dedicate retailului, știri pe care le vei putea primi gratuit, direct pe adresa ta de e-mail,

Abonează-te la newsletterul zilnic gratuit.

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

retail-FMCG.ro a lansat platforma online B2B Meetings, locul de întâlnire al cererii cu oferta de servicii pentru retail. B2B Meetings conectează companiile de retail cu potențialii furnizori de servicii pentru retail

Înregistrare

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *