Compania franceză Yves Rocher a preluat Sabon Holdings

Consiliul Concurenței a anunțat ieri, 24 februarie 2020, că a autorizat tranzacția prin care compania franceză Laboratoires de Biologie Végétale Yves Rocher a preluat compania românească Sabon Holdings SRL.

Sabon

Laboratoires de Biologie Végétale Yves Rocher este societatea-mamă a Grupului Rocher, prezent în numeroase țări în sectoarele produselor cosmetice, textile-îmbrăcăminte, articole de uz casnic și produse de nutriție (sănătate). În ceea ce privește produsele cosmetice, Grupul Rocher produce și vinde o gamă largă de produse cosmetice destinate publicului larg, care include produse pentru îngrijirea feței și a corpului, îngrijirea părului, parfumuri, produse de machiaj și articole de toaletă.

Mărcile de produse cosmetice ale Grupului Rocher, prezente în România, sunt Yves Rocher, Sabon, Flormar, Stanhome, Kiotis și Docteur Pierre Ricaud.

Sabon Holdings S.R.L are ca obiect principal de activitate vânzarea cu amănuntul prin magazine a produselor cosmetice și, în secundar, vânzarea articolelor de uz casnic. Sabon România vinde numai produse sub marca Sabon, atât prin intermediul celor 17 magazine fizice dedicate, în București, Cluj-Napoca, Galați, Ploiești, Constanța, Iași, Timișoara și Sibiu, precum și on-line.

Operaţiunea nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei

În urma analizei acestei concentrări economice, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea notificată nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Revista retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *