Asociaţia Română a Cafelei: După apă, cafeaua este cea mai populară băutură la nivel mondial, cu peste 2 miliarde de cești de cafea consumate în fiecare zi

Cafeaua are o influență globală puternică. După apă, cafeaua este cea mai populară băutură la nivel mondial, peste 2 miliarde de cești de cafea sunt savurate în fiecare zi la nivel mondial, conform Asociației Române a Cafelei.

asociația română a cafelei

Cafeaua adaugă o notă caldă și reconfortantă mai ales în această perioadă a anului. De la băuturile sezoniere, precum cafeaua cu aromă de scorțișoară, până la momentele petrecute cu cei dragi în fața bradului de Crăciun, cafeaua face sărbătorile să fie și mai magice.

E ca și cum o ceașcă de cafea nu este doar o băutură, ci și un adevărat ambasador social în lumea noastră agitată. Fie că ești într-o cafenea aglomerată din oraș sau te relaxezi acasă cu o ceașcă în mână, cafeaua pare să creeze o atmosferă specială, sărbătorind momentul prezent și conexiunile umane.

De exemplu, pauzele de cafea devin spații de interacțiune și conexiune umană la locul de muncă. Expresia „hai să bem o cafea” este adesea sinonimă cu „hai să avem o conversație”. E minunat cum o simplă pauză pentru cafea poate contribui la construirea unei comunități mai strânse într-un mediu de lucru. Și nu e doar despre discuții profesionale, ci și despre a împărtăși experiențe personale și a construi relații solide între colegi.

Cafeaua – parte a unei diete echilibrate

Cafeaua este apreciată și ca parte a unei diete sănătoase și echilibrate. Desigur, ca orice altceva, cheia este în echilibru și moderare. Așa că, dacă îți savurezi cafeaua cu înțelepciune, te poți bucura nu doar de gustul ei minunat, ci și de unele beneficii pentru sănătate!

Beneficiile se întind de la îmbunătățirea performanței fizice și sportive până la reducerea riscului de diabet de tip 2. Conform unui raport emis de Federația Europeană a Asociațiilor Nutriționiștilor (EFAD) și preluat de către Institutul pentru Informații științifice despre cafea (ISIC), aproape două treimi (62%) dintre nutriționiștii europeni consideră că un consum moderat de cafea are beneficii clare asupra sănătății, în vreme ce 86% sunt de acord că aportul regulat și moderat este asociat cu o îmbunătățire a performanței generale în sport.

Curiozitățile oamenilor privind cafeaua

Interesul pentru aceste aspecte crește rapid, oamenii fiind curioși, de exemplu, să afle exact câtă cofeină conține o ceașcă de cafea. Cu toate că acest subiect poate părea specific, înțelegerea cantității de cofeină consumată este esențială pentru mulți, având în vedere că cafeaua este o sursă importantă de cofeină în dieta zilnică a multora. O analiză realizată anul trecut de Institutul pentru Informații Științifice despre Cafea (ISIC) și prezentată de Asociația Română a Cafelei (ARC) arată că primele zece subiecte de interes pentru sănătate variază de la aportul de cofeină, la valoarea nutrițională și asocierile dintre cafea și o serie de aspecte de sănătate frecvente.

Dr. J. W. Langer, medic, conferențiar și jurnalist științific, a comentat aceste tendințe emergente: „O nouă generație de oameni începe acum să aprecieze componentele nutriționale complexe ale băuturii lor de încredere de dimineață și efectele benefice suplimentare pentru sănătate pe care un consum regulat și moderat le poate oferi ca parte a unei diete echilibrate. Un fapt care este susținut de un volum tot mai mare de cercetări științifice.”

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) concluzionează că un consum moderat de cofeină, de aproximativ 400 mg de cofeină pe zi sau echivalentul a până la 5 cești, poate face parte dintr-o dietă sănătoasă și echilibrată și un stil de viață activ.

Pentru că se apropie Crăciunul, nu putem să-l uităm pe Moș, care, trebuind să lucreze o noapte întreagă, cu siguranță că are la el un termos mare cu cafea aburindă, numai bună de degustat între livrările atâta de importante!

Asociaţia Română a Cafelei (ARC)

Înfiinţată în urmă cu 22 de ani, Asociaţia Română a Cafelei (ARC) promovează interesele comerciale şi economice ale industriei cafelei. Asociaţia Română a Cafelei sprijină crearea unei pieţe a cafelei competitive şi transparente, astfel încât consumatorii români să beneficieze de o cafea de cea mai bună calitate, la cele mai bune preţuri. ARC este deschisă tuturor societăţilor comerciale active din industria cafelei din România. Membrii ARC sunt: Strauss România, Nestlé România SRL,, Jacobs Douwe Egberts și Tchibo România.

ISIC

Institutul pentru Informații Științifice despre Cafea (ISIC) este o organizație non-profit, înființată în 1990 și dedicată studiului și diseminării științei referitoare la „cafea și sănătate” Din 2003, ISIC susține, de asemenea, un program educațional paneuropean, lucrând în parteneriat cu asociațiile naționale de cafea din nouă țări pentru a transmite cunoștințele științifice actuale despre „cafea și sănătate” profesioniștilor din domeniul sănătății.


Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

Fii primul care află cele mai proaspete ştiri din #retail-ul alimentar, industria #FMCG#eCommerce#FoodService și #servicii dedicate retailului, știri pe care le vei putea primi gratuit, direct pe adresa ta de e-mail,

Abonează-te gratuit la newsletter

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

retail-FMCG.ro a lansat platforma online B2B Meetings, locul de întâlnire al cererii cu oferta de echipamente, tehnologii și servicii pentru retail. B2B Meetings conectează companiile de retail cu potențialii furnizori de servicii pentru retail

Înregistrare

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *