Cifra de afaceri din retail a crescut cu 15,9% în luna august 2017, față de luna august 2016

În România, volumul cifrei de afaceri din retail a crescut în luna august 2017, față de luna august 2016, cu 15,9%, conform datelor furnizate de către Institutul Naţional de Statistică (INS).

grocery retailÎn luna august 2017, față de luna august 2016, volumul cifrei de afaceri din retail (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 15,9%, respectiv cu 12,6%.

Credit Foto: shutterstock.com

Volumul cifrei de afaceri din retail (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna august 2017, comparativ cu luna august 2016 a înregistrat o creştere cu 15,9% ca urmare a creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+18,5%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+18,4%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+10,9%).

În luna august 2017 față de luna iulie 2017, volumul cifrei de afaceri din retail (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut atât ca serie brută cu 7,4%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,3%.

Volumul cifrei de afaceri din retail (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna august 2017, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 7,4%, ca urmare a creșterii vânzărilor de produse nealimentare (+8,9%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+8,7%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,8%).

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *