Cifra de afaceri din retail a crescut cu 11,4% în luna noiembrie 2017, față de luna noiembrie 2016

În România, volumul cifrei de afaceri din retail a crescut în luna noiembrie 2017, față de luna noiembrie 2016, cu 11,4%, conform datelor furnizate de către Institutul Naţional de Statistică (INS).

retail magazineÎn luna noiembrie 2017, față de luna noiembrie 2016, volumul cifrei de afaceri din retail (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 11,4%, respectiv cu 11,7%.

Credit Foto: shutterstock.com

Volumul cifrei de afaceri din retail (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna noimebrie 2017, comparativ cu luna noiembrie 2016 a înregistrat o creştere cu 11,4% ca urmare a creşterilor înregistrate la vânzările de carburanţi pentru autovehicule în magazine specializate (+13,8%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+1,1%). Scăderi au înregistrat vânzările de produse nealimentare (-0,1%).

În luna noiembrie 2017 față de luna octombrie 2017, volumul cifrei de afaceri din retail (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut atât ca serie brută cu 2,4%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,7%.

Volumul cifrei de afaceri din retail (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna noiembrie 2017, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 2,4%, ca urmare a creșterii vânzărilor de produse nealimentare (+6,4%) și vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+1,0%). Vânzarea de carburanți pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 3,4%.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *