Cifra de afaceri din retail a crescut cu 9,7%, în luna septembrie 2016 față de septembrie 2015

În România, cifra de afaceri din retail a crescut, în luna septembrie 2016, cu 9,7% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, conform datelor furnizate de către Institutul Naţional de Statistică (INS).

Cifra de afaceri din retailÎn luna septembrie 2016, cifra de afaceri din retail (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) faţă de luna precedentă a scăzut ca serie brută cu 3,3% și a crescut ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 0,1%.

Credit Foto: shutterstock.com

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, cifra de afaceri pentru retail (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 9,7%, respectiv cu 11,1%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna septembrie 2016, comparativ cu luna septembrie 2015 a înregistrat o creştere cu 9,7% ca urmare a creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+15,2%), vânzările de produse nealimentare (+9,6%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+6,3%).

În fiecare dimineaţă, puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,061 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Analize » Cifra de afaceri din retail a crescut cu 9,7%, în luna septembrie 2016 față de septembrie 2015
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: