Diamant

Cifra de afaceri din retail a crescut cu 13,5% în anul 2016, față de 2015

În anul 2016, volumul cifrei de afaceri din retail (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut cu 13,5% faţă de anul 2015, ca serie brută, conform datelor furnizate de către Institutul Naţional de Statistică (INS).

Cifra de afaceri din retailVolumul cifrei de afaceri din retail (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna decembrie 2016, comparativ cu noiembrie 2016, luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 5,4%, ca urmare a creşterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+15,5%) şi vânzărilor de produse nealimentare (+3,2%). În zona de retail a carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate, a scăzut cu 6,3%.

Credit Foto: shutterstock.com

În luna decembrie 2016, volumul cifrei de afaceri din retail (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) faţă de noiembrie 2016, luna precedentă a crescut ca serie brută cu 5,4% şi a scăzut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,1%.

Faţă de decembrie 2015, luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri din retail (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 7,2%, respectiv cu 8,4%.

În fiecare dimineaţă, puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 6,995 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Analize » Cifra de afaceri din retail a crescut cu 13,5% în anul 2016, față de 2015

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: