Conform unui studiu INS, cifra de afaceri a comerțului cu amănuntul a crescut în luna octombrie cu 1,7% față de luna precedentă

În luna octombrie 2012, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de luna precedentă ca serie brută cu 1,7%,  iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a scǎzut cu 2,0%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu  2,1 %, respectiv cu 0,7%.

În perioada 1.I-31.X.2012, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut  faţă de  perioada 1.I-31.X.2011, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu  3,8%  şi respectiv, cu 3,9%.

 Octombrie 2012  comparativ cu septembrie 2012

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna  octombrie 2012, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 1,7%, datorită creşterii  vânzărilor de produse nealimentare (+5,4%) şi comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+1,9%). Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au scǎzut cu 3,5%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna  octombrie 2012, comparativ cu luna precedentă, a scăzut pe ansamblu cu 2,0% datorită scăderii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun  (-3,4%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru  autovehicule, în magazine  specializate (-2,9%) şi a vânzărilor de produse nealimentare  (-0,5%).

  Octombrie 2012  comparativ cu  octombrie 2011

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna  octombrie 2012, comparativ cu luna octombrie 2011 a înregistrat o creştere cu 2,1% datorată creşterii  vânzărilor de produse nealimentare (+3,0%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+2,0%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+0,9%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna octombrie 2012, comparativ cu luna  octombrie 2011 a crescut cu 0,7%, creştere datorată vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+1,6%) şi vânzărilor de produse nealimentare (+0,1%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scǎzut cu 0,3%.

Perioada 1.I-31.X.2012 comparativ cu perioada 1.I-31.X.2011

În perioada 1.I-31.X.2012 comparativ cu perioada 1.I-31.X.2011, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, a crescut cu 3,8%, datorită creşterii comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+7,8%), vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+2,6%) şi  vânzărilor de produse nealimentare (+2,4%).

În perioada 1.I-31.X.2012 comparativ cu perioada 1.I-31.X.2011, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 3,9%, datorită creşterii comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+8,1%),  vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+2,9%) şi  vânzărilor de produse nealimentare (+2,5%).

Nou pe site! Pentru un conținut unic, accesați AICI secțiunea Premium.

 

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,068 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Analize » Conform unui studiu INS, cifra de afaceri a comerțului cu amănuntul a crescut în luna octombrie cu 1,7% față de luna precedentă
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: