Conform unui studiu TEMAX®, sectorul telecom crește, sectorul de electrocasnicele scade

Piața bunurilor de folosință îndelungată din România a înregistrat o ușoară scădere în cel de-al treilea trimestru din 2012. Vânzările din T3 2012 au însumat 337 de milioane de euro, cu 1.3% sub valoarea de anul trecut.

Încă o dată, rezultatele piețelor monitorizate de TEMAX® România au fost mixte. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, vânzările au fost mai bune pentru sectoarele Telecom, Imprimante și Multifuncționale și Electronice.

Piața de IT a fost relativ stabilă, în timp ce sectorul Foto a înregistrat o scădere rapidă față de ratele de creștere din prima parte a anului.

Electrocasnicele mici nu au performat prea bine (-7.0%), iar electrocasnicele mari au avut încă un trimestru dificil, scăzând cu 9.9%.

Valoarea totală a pieţei de telefoane mobile şi smartphone-uri a înregistrat în al treilea trimestru al anului 2012 o creștere semnificativă de 12.3% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2011, însumând 53 milioane de euro.

Vânzările din T3 2012 au marcat încă un trimestru bun pentru sectorul electronicelor. În cel de-al treilea trimestru vânzările totale au crescut cu 3.5%, valoarea totală a pieței de electronice fiind de 60 milioane de euro.

Piaţa de imprimante şi multifuncţionale rămâne stabilă în jurul valorii de 7 milioane de euro și în cel de-al treilea trimestru al anului 2012, înregistrând o creștere de 5.1% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior.

 Mai multe informaţii găsiţi pe www.gfktemax.com.

Nou pe site! Pentru un conținut unic, accesați AICI secțiunea Premium

2performant.com
Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *