România a înregistrat un consum individual efectiv per capita cu 30% sub media Uniunii Europene

Șase State Membre ale Uniunii Europene au înregistrat consumul individual efectiv (AIC) per capita cu 30% sub media Uniunii Europene, conform datelor Eurostat.

consumEstonia, Lituania și România au înregistrat un consum cu aproximativ 30% sub medie, în timp ce Ungaria și Croatia au înregistrat un consum individual efectiv per capita cu 40% sub medie, iar Bulgaria a avut cu peste 45% sub medie.

Credit foto: Shutterstock

Zece State Membre au înregistrat un consum individual efectiv per capita peste media Uniunii Europene, acestea fiind Luxemburg (30% peste), Germani și Austria (20% peste), Marea Britanie, Finlanda, Belgia, Danemarca, Olanda, Franța și Suedia (între 9% și 14% peste medie).

În schimb în funcție de PIB per capita, România s-a situat în 2017 la 63% față de media Uniunii Europene. Cel mai mult a fost înregistrat în Luxemburg, cu 253% PIB per capita din media Uniunii Europene, iar cel mai puțin a fost înregistrat în Bulgaria, la 49% față de medie.

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,006 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Analize » România a înregistrat un consum individual efectiv per capita cu 30% sub media Uniunii Europene
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: