Creștere de 6,2% a volumului cifrei de afaceri din retail, în primele 8 luni ale anului

Conform Institutului Naţional de Statistică (INS), în luna august 2015, volumul cifrei de afaceri din retail (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de luna precedentă ca serie brută cu 1,4% şi a scăzut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,3%.

supermarket-cartFaţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru retail (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut atât ca serie brută cu 9,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 8,0%.

Credit foto: Shutterstock

În perioada 1.I – 31.VIII.2015, volumul cifrei de afaceri din retail (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de perioada 1.I – 31.VIII.2014 atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 6,2%, respectiv 5,8%.

Creştearea volumului cifrei de retail din primele 8 luni ale anului s-a înregistrat datorită creşterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+14,8%) şi comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+5,4%). Vânzările de produse nealimentare au rămas la acelaşi nivel.

 În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,050 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Analize » Creștere de 6,2% a volumului cifrei de afaceri din retail, în primele 8 luni ale anului
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: