Situația deschiderilor de magazine din retailul alimentar din România, în luna februarie 2023

În luna februarie 2023, în retailul alimentar din România au fost deschise, în total, 29 de magazine. Acest calcul include doar deschiderile de magazine comunicate oficial, motiv pentru care este posibil să mai revenim cu update-uri la acest articol. Retailerii care au inaugurat magazine în luna februarie 2023 sunt Kaufland, PENNY, Profi, Mega Image, Carrefour și Auchan.

kauflandKaufland

În luna februarie 2023, Kaufland a deschis un 6 magazine, în orașele Sibiu, Brașov, Bârlad, Comarnic, Oradea și Caracal. Prin această deschidere, compania a ajuns la o rețea națională de 167 de hipermarketuri.

PENNY

PENNY și-a continuat planul de extindere și în luna februarie 2023 prin deschiderea unui nou magazin în orașul Însurăței, județul Brăila, și a unui nou magazin în Alexandria, județul Teleorman. Astfel, rețeaua PENNY atinge un număr de 338 de unități la nivel național, după cele două deschideri din luna februarie.

Profi

PROFI, retailerul ce deține rețeaua cu cea mai mare acoperire națională și cu cele mai multe magazine din România, a inaugurat 6 magazine în luna februarie 2023. Cu aceste deschideri, retailerul ajunge la o rețea națională de 1.653 de magazine.

Carrefour

Carrefour a deschis în luna februarie 2023 un singur magazin – Expres Cluj Scortarilor.

Mega Image

Mega Image a deschis în luna februarie 2023 un singur magazin, sub brandul Mega Image, în comuna Domnești, județul Ilfov.

Lidl

În luna februarie 2023 Lidl a continuat investițiile pe plan local prin deschiderea unui nou magazin în orașul Bârlad, județul Vaslui. Este, de fapt, o redeschidere, pentru ca noul magazin Lidl din Bârlad, situat pe strada Republicii, nr. 320, a înlocuit magazinul situat pe strada Republicii, nr. 316, astfel că rețeaua Lidl rămâne la o rețea de 351 de magazine la nivel national.

Mai mult, Lidl a inaugurat cel mai mare centru logistic din portofoliul său, în comuna Fundeni, județul Călărași. Noul depozit, amplasat strategic în apropierea autostrăzii A2, deservește aprovizionarea a peste 55 de magazine din zona de sud și sud-est a țării. În plus, noua clădire se remarcă printr-un mural de peste 6.000 m2, amplasat pe două dintre laturile construcției, realizat integral din vopsea ecologică Airlite care contribuie la purificarea aerului.

Auchan

Auchan a deschis în luna februarie 2023 un număr de 13 magazine MyAuchan in stații Petrom din Cluj (3 unități), Satu Mare (3 unități), Salaj (3 unități) și Arad (4 unități).

Parteneriat Profi – Auchan

Luna februarie 2023 a fost marcată și de parteneriartul Profi – Auchan pentru crearea unei alianțe de negociere cu furnizorii, o premieră în retailul alimentar din România. Scopul acestui parteneriat este ameliorarea puterii de negociere a celor două rețele, în avantajul consumatorilor finali.


Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

Fii primul care află cele mai proaspete ştiri din #retail-ul alimentar, industria #FMCG#eCommerce#FoodService și #servicii dedicate retailului, știri pe care le vei putea primi gratuit, direct pe adresa ta de e-mail,

Abonează-te gratuit la newsletter

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

retail-FMCG.ro a lansat platforma online B2B Meetings, locul de întâlnire al cererii cu oferta de echipamente, tehnologii și servicii pentru retail. B2B Meetings conectează companiile de retail cu potențialii furnizori de servicii pentru retail

Înregistrare

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *