Europa reprezintă o treime din comerțul mondial. În 2014, creșterea comerțului a fost de 3,1%

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), Roberto Azevedo, preconizează că instituţia pe care o conduce va revizui în scădere datele privind schimburile comerciale în 2015 şi estimările pentru 2016.

grocery„Cred că va trebui să revizuim în jos estimările privind creşterea comerţului, deoarece economia mondială nu creşte şi comerţul, în mod normal, urmează aceeaşi tendinţă ca şi economia”, a declarat Azevedo la o conferinţă de presă.

Credit Foto: shutterstock.com

El a explicat că există „o perspectivă mixtă”, cu ţări precum Statele Unite ale Americii crescând semnificativ, şi altele, precum Japonia şi cele din Uniunea Europeană, care nu vor prezenta aceleaşi evoluţii.

„Trebuie să ţinem cont de faptul că Europa reprezintă o treime din comerţul mondial şi, din acest motiv, ceea ce afectează Europa, afectează şi restul”, a adăugat Azevedo.

De asemenea, el s-a referit şi la ţările emergente, şi a dat exemplul Indiei, care „creşte cu dinamism”, la polul opus aflându-se China, care, deşi are indici de creştere de invidiat, aceştia sunt sub cei din ultimii 25 de ani.

„Sunt voci care spun că aceste niveluri de creştere ale Chinei se vor menţine. Rămâne de văzut dacă este doar o tendinţă sau un ciclu”, a mai spus directorul OMC.

La finele anului trecut, OMC estima că în 2015 creşterea exporturilor va fi de 4%, aceasta fiind o revizuire a estimărilor iniţiale, de 5,3%.

Noile date vor fi publicate de OMC pe 14 aprilie.

Dacă se va confirmă scăderea, rata de creştere a comerţului va diminua semnificativ media ultimelor decenii, care a fost de 5,2% anual. În 2014, creşterea comerţului a fost de 3,1%.

Sursa: Agerpres

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,103 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Analize » Europa reprezintă o treime din comerțul mondial. În 2014, creșterea comerțului a fost de 3,1%

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: