În 2015, cererea mondială de cacao va înregistra cea mai redusă creștere din ultimii șase ani

Înrăutăţirea perspectivelor economiei mondiale înseamnă că populaţia va căuta să-şi diminueze cheltuielile, iar analiştii de la Rabobank International prognozează că, în 2015, cererea mondială de cacao va înregistra cea mai redusă creştere din ultimii şase ani.

chocolate„Ne aşteptăm ca cererea de ciocolată să rămână limitată în cea mai mare parte a anului, în special în Europa şi Asia”, a declarat analistul Rabobank International, Carlos Mera Arzeno.

Credit Foto: shutterstock.com

Încetinirea consumului vine după ce achiziţiile record au determinat, timp de trei ani, creşterea cotaţiilor futures la cacao. Majorarea costului cu ingredientele i-a determinat şi pe producătorii de ciocolată să urce preţurile, iar pe fermierii să crească producţia de boabe de cacao, astfel încât Coasta de Fildeş, cel mai mare producător mondial, a anunţat că a înregistrat o recoltă record.

„Ciocolata este un lux în perioade dificile”, a apreciat Sameer Samana, analist la Wells Fargo. „Iubitorii de ciocolată încep să-şi dea seama că ciocolata ar putea fi mai mult un capriciu decât o nevoie. Încă o dată se pare că lumea are suficiente boabe de cacao şi că aprovizionarea nu va fi pusă în pericol”, a adăugat Sameer Samana.

Cotaţiile futures la cacao sunt cu 14% mai mici decât vârful ultimilor trei ani, atins în septembrie 2014. Mai mult, la data de 29 ianuarie 2015, preţurile au intrat într-o piaţă de timp bear ceea ce înseamnă că până la finele anului cotaţiile futures ar putea să ajungă la 2.400 dolari pe tonă, cu 18% mai mici decât nivelul de 2.931 dolari pe tonă înregistrat vineri.

Sursa: AGERPRES

 În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 6,958 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Analize » În 2015, cererea mondială de cacao va înregistra cea mai redusă creștere din ultimii șase ani
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: