Kerry Taste and Nutrition a lansat graficele sale anuale de gusturi pentru 2021

Kerry Taste and Nutrition, un lider important în industria alimentară internațională, a lansat graficele sale anuale de gusturi pentru 2021, divulgând aromele și ingredientele care vor inspira inovarea și excelența gustului în cadrul întregului peisaj al alimentelor și băuturilor.

Kerry

Se așteaptă ca tendința spre gusturile familiare și nostalgice, care a reapărut în timpul pandemiei, să continue și în următorul an, în timp ce oamenii își caută confortul în alimente și băuturi. Consumatorii gravitează spre gusturi reconfortante și familiare, în care deserturile clasice, precum banana split, plăcinta cu mere și cremele sunt prezentate ca arome în diferite categorii – inclusiv în categoriile „dulce” și „băuturi”.

Tendințe europene

În Europa, restricțiile de deplasare din 2020 i-au făcut pe consumatori să călătorească prin lume cu ajutorul papilelor gustative. Acest lucru este evidențiat în graficele de gusturi, în care se observă o creștere a gastronomiei coreene, indiene, thailandeze, grecești și spaniole, dar și în notele exotice precum Calamansi și Acerola. Tendințele legate de sănătate și bunăstare continuă să prindă viteză și să atragă interesul consumatorilor, în timp ce aprovizionarea sustenabilă devine și ea mai importantă.

„2020 a fost un an unic. În timpul perioadei de carantină, consumatorii au rămas conectați online și au continuat să împărtășească mâncarea care i-a entuziasmat, sporind nevoia de texturi jucăușe și arome interesante,” spune Christina Matrozou, manager de marketing Kerry Taste and Nutrition în Europa și Rusia.

„Fermentația a început să apară în mai multe categorii de produse, iar produsele în oțet și cele murate au devenit tendințe și arome de top. Aromele tradiționale de citrice, vanilie, ciocolată și grătar vor rămâne relevante în 2021, dar consumatorii se așteaptă să se bucure de aceste gusturi prin arome care sunt mai sustenabile sau care au origine certificată. Între timp, plantele precum lavanda, curcuma și busuiocul pot satisface nevoile consumatorilor prin mai multe produse alimentare și băuturi care susțin misiunea obținerii unei stări de bine prin metode holistice.”

Cum sunt realizate graficele de gusturi

Abordând o viziune orientată spre consumatori și spre tendințe, graficul de gusturi folosește modelele de achiziție ale consumatorilor, performanța produselor destinate vânzării cu amănuntul, influențele din serviciul alimentar și susținerile experților companiei în gastronomie, băuturi și mixologie pentru a prezice gusturile din anul viitor.

Trendspotter™ de la Kerry, o inteligență artificială brevetată care prezice tendințele gastronomice în funcție de conținutul rețelelor de socializare globale, a fost utilizată pentru a furniza o perspectivă suplimentară, inspirație și validarea aromelor și a ingredientelor care influențează piața.

„Graficele de gusturi susțin producătorii prin furnizarea unei prezentări generale experte a aromelor și ingredientelor cheie, populare și emergente pe mai multe categorii. Acest lucru accelerează timpii de dezvoltare a produselor noi, facilitând selectarea aromelor în timpul fazei de cercetare și dezvoltare. Clienții Kerry pot utiliza aceste tendințe într-un mod cu totul interesant, având suficient spațiu pentru a inova și crea produse care vor rezona cu clienții,” a adăugat Christina Matrozou.

Graficul gusturilor Kerry 2021 pentru Europa poate fi descărcat de aici.

Kerry

Kerry Taste and Nutrition oferă soluții care hrănesc oamenii din toată lumea. De la începuturile sale modeste ca și cooperativă irlandeză de lactate, Kerry a devenit un lider important în industria alimentară internațională, cu birouri în 32 de țări, 151 unități de producție și peste 26.000 de angajați la nivel global, inclusiv peste 1.000 de cercetători în domeniul alimentar. Noi venim cu o puternică moștenire alimentară, alături de cei peste 40 de ani de experiență, informații globale și cunoștințe de piață, experiență culinară și în aplicații, precum și cu o gamă de soluții unice care anticipează și abordează necesitățile clienților noștri.


Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

Fii primul care află cele mai proaspete ştiri din #retail-ul alimentar, industria #FMCG#eCommerce#FoodService și #servicii dedicate retailului, știri pe care le vei putea primi gratuit, direct pe adresa ta de e-mail,

Abonează-te la newsletterul zilnic gratuit.

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

retail-FMCG.ro a lansat platforma online B2B Meetings, locul de întâlnire al cererii cu oferta de echipamente, tehnologii și servicii pentru retail. B2B Meetings conectează companiile de retail cu potențialii furnizori de servicii pentru retail

Înregistrare

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *