Mai mult de o treime din români au primit cadouri inutile sau nedorite în ultimele 12 luni

Peste o treime din români (36.4%) au declarat că au primit în ultimul an cadouri pentru care nu aveau utilitate sau nu și le-au dorit, conform unui sondaj CATI derulat în luna noiembrie 2012 de către Mednet Marketing Research Center pentru Edenred.

Procentul este mai mare în ce privește respondenții din București (41%) și în același timp mai scăzut în rândul persoanelor intervievate din Moldova (30.2%).

Sondajul de opinie a fost realizat cu scopul de a releva atitudinea românilor față de cadouri, atât din perspectiva incidenței cazurilor în care persoanele intervievate au primit lucruri inutile sau nedorite, cât și din perspectiva felului în care au decis să acționeze sau să folosească ulterior respectivul cadou.

Astfel, atitudinea celor intervievați în momentul primirii unui cadou nedorit variază de la “păstrarea acestuia în ideea că poate va fi folosit ulterior” (39.6%) sau “oferirea sub formă de cadou unei alte persoane” (33%) până la folosirea acestuia (11.5%), donarea (5.5%) sau chiar aruncarea lui (4.4%).

Sondajul realizat a vizat populața adultă a României, printr-un eșantion reprezentativ la nivel național alcătuit din 500  de respondenți cu vârste între 20-60 ani, studii superioare și venituri peste medie, din București și orașele cu peste 100.000 de locuitori.

Din distribuția pe categorii de vârstă, sex și venituri a rezultat faptul că tinerii sunt mai nemulțumiți în legătură cu cadourile primite în comparație cu persoanele mai mature (38.8% la 20-29 ani, respectiv  38.6% la 30-39 ani comparativ cu 31.87% la 50-60 ani), femeile sunt într-o mai mare măsură nemulțumite decât bărbații (43.7% comparativ cu 28.3%) iar cu cât crește venitul pe familie, cu atât crește și nemulțumirea față de cadouri.

Mednet Marketing Research Center a realizat acest sondaj de opinie în perioada 9-14 noiembrie 2012, folosind metoda CATI (computer-assisted telephone interviewing), la comanda Edenred, cu scopul de a obține informații despre atitudinea românilor față de cadourile inutile și a completa precum și a confirma astfel datele obținute printr-o cercetare realizată în 2011.

Nou pe site! Pentru un conținut unic, accesați AICI secțiunea Premium

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,090 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Analize » Mai mult de o treime din români au primit cadouri inutile sau nedorite în ultimele 12 luni
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: