Noul Cod Fiscal ce prevede reducerea cotei generale de TVA de la 24% la 20%, publicat în Monitorul Oficial

Noul Cod Fiscal ce prevede reducerea cotei generale de TVA de la 24% la 20% începând de anul viitor, a fost publicat în Monitorul Oficial.

TVAReducerea impozitului pe dividende de la 16% la 5% s-a amânat pentru 1 ianuarie 2017, în varianta iniţială termenul fiind 1 ianuarie 2016. Însă, impozitul nu se aplică pentru dividendele plătite de o firmă alteia, dacă cea din urmă deţine la prima mai mult de 10% din capitalul social pe o perioadă mai mare de 1 an.

Credit foto: Shutterstock

În cazul microîntreprinderilor, impozitul pe venit va fi de 3%, iar pentru o firmă nou înfiinţată, cu cel puţin un angajat, cota de impozit va fi de 1% pentru primele 24 de luni de activitate, dacă asociaţii sau acţionarii nu au mai deţinut titluri financiare la alte persoane juridice.

Impozitul pe profit rămâne la 16%, deşi iniţial se propusese reducerea la 14% de la 1 ianuarie 2019. În cazul firmelor care desfăşoară activităţi din domeniul barurilor de noapte, cluburilor de noapte, discotecilor sau cazinourilor, impozitul va fi de 16%, dar nu mai puţin de 5% din totalul veniturilor realizate.

În ceea ce priveşte scutirea de impozit pe profitul reinvestit, aceasta rămâne valabilă până la finalul anului 2006, aşa cum era prevăzut în momentul acordării facilităţii.

Reducerea contribuţiilor sociale a fost eliminată din Codul Fiscal, deşi iniţial erau prevăzute scăderi atât la angajat, cât şi la angajator, mai întâi din 2017, apoi din 2018.

Sursa: Agerpres.ro

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Un comentariu la „Noul Cod Fiscal ce prevede reducerea cotei generale de TVA de la 24% la 20%, publicat în Monitorul Oficial”

  1. Pingback: Numărul magazinelor din piața de retail & FMCG autohtonă va crește la 3.500 până în 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *