Potrivit unui studiu GfK România, țara noastră pare să fie mai puțin afectată de criza financiară europeană

Conform unui studiu realizat de GfK România, criza financiară europeană a reescaladat în al doilea trimestru. Evaluările consumatorilor privind viitorul stării economice şi veniturilor, precum şi dorinţa de a face cumpărături majore, variază în funcţie de măsura în care diferite ţări sunt afectate de această evoluţie.

Ca urmare, o stare de spirit proastă în rândul populaţiei este predominantă îndeosebi în Grecia, Spania şi Italia, ţări aflate în centrul crizei. Deocamdată, România pare să fi reuşit să rămână puţin afectată de criza financiară  europeană.

Cu toate că previziunile privind creşterea economică sunt mai puțin optimiste, acestea se menţin la un nivel relativ ridicat. Conform Băncii Mondiale, economia României va creşte anul acesta cu 1,2 procente. Acest lucru este demonstrat şi de creşterea accentuată, în ultimele câteva luni, a aşteptărilor consumatorilor privind starea economiei. Aceste aşteptări pozitive sunt influenţate în primul rând de rezultatele alegerilor locale.

România se numără printre ţările cu cele mai mici rate ale şomajului din Europa. Lucrul acesta dă naştere la speranţe privind creşterea veniturilor populaţiei. Cu toate că datele de bază sunt momentan bune, consumatorii români sunt totuşi atenţi când vine vorba să cheltuiască bani. Dorinţa de a face cumpărături majore a crescut în ultimele câteva luni, rămânând însă la un nivel foarte scăzut.

GfK este una dintre cele mai mari firme de cercetare a pieţei din lume, cu peste 11.500 de experţi din domeniu.

exporetail2022
Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *