Prețurile la produsele alimentare au scăzut, în medie, cu 8,2% de la momentul aplicării reducerii TVA

Preţurile la produsele alimentare au scăzut, în medie, cu 8,2% de la momentul aplicării reducerii TVA de la 24% la 9%, potrivit ultimului raport pe care l-a dat publicităţii Institutul Naţional de Statistică cu privire la preţuri.

prices-supermarketAcelaşi raport arată că valoarea produselor alimentare disponibile pe piaţă a crescut până la 11,5 miliarde de euro, în primele şase luni din 2015. De asemenea, comparativ cu luna iunie din 2014, preţurile au scăzut cu 6,4%.

Credit foto: Shutterstock

„Sunt cifre importante, care certifică faptul că reducerea TVA la mărfurile alimentare a fost o măsură benefică. Sigur că încă nu avem o analiză de la Consiliul Concurenţei. Cel mai probabil o vom avea în luna august, din câte am înţeles, dar cred că sunt relevante cifrele de la statistică disponibile pe luna iulie şi care arată foarte clar că, în urma aplicării reducerii TVA de la 24% la 9%, preţurile au scăzut în medie cu 8,2% la mărfurile alimentare, în luna iunie 2015, faţă de luna mai 2015,” a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, într-o conferinţă de presă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *