Next_Capitall

Previziuni pozitive pentru companiile Kraft Foods și Mondelēz International

În urma achiziționării companiei Cadbury, Kraft Foods a dobândit un portofoliu mărit, dar care conducea în două direcții diferite. Astfel, la un an după preluarea Cadbury, Kraft Foods a anunțat că își va divide afacerea în două operațiuni independente,  scindarea concretizându-se pe 1 octombrie anul curent.

După ce s-a desprins de North American Grocery, Kraft Foods Inc. şi-a schimbat numele în Mondelēz International și a continuat ca o afacere globală care are în prim-plan produsele de tip snack, precum biscuiții, ciocolata, produsele gumate sau din zahăr.

Obiectivul acestei desprinderi a fost acela de a le permite ambelor afaceri să se concentreze pe creșteri distincte ale profitului.

Unul din cele mai importante avantaje ale separării este faptul că direcția portofoliilor le permite ambelor companii să se concentreze pe propriile resurse în ceea ce privește inovația și strategia de marketing ale brandurilor cheie și ale categoriilor de produse.

Ținând cont de acoperirea geografică a piețelor unde activează, Mondelez International poate înregistra creșteri importante ale volumelor în Brazilia, India sau Rusia. În schimb, compania Kraft Foods se va concentra pe piața deja matură din America de Nord, unde va fi nevoită să inoveze permanent.

Previziunile atât pentru Kraft Foods, cât și pentru Mondelez International sunt pozitive, deoarece ambele intenționează să investească în portofoliul propriu și astfel vor fi capabile să se concentreze pe categoriile cheie și pe branduri. Kraft Foods Inc. nu beneficia de o asemenea flexibilitate atunci când era un conglomerat uriaș.

Sursă: Euromonitor International

Nou pe site! Pentru un conținut unic, accesați AICI secțiunea Premium.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,076 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Analize » Previziuni pozitive pentru companiile Kraft Foods și Mondelēz International
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: