Produsele de înfrumusețare cu întrebuințări multiple sunt preferatele bărbaților

În ultimii ani de recensiune economică produsele de îngrijire pentru bărbați au înregistrat vânzări din ce în ce mai mari, ajungând în 2011 la 33 de miliarde de euro, cu o creștere de 6% în fiecare an începând din 2006.

Chiar dacă produsele de bărbierit ocupă cel mai mare segment pe piața produselor destinate îngrijirii bărbaților, această situație se va schimba treptat deoarece se preconizează că produsele cosmetice își vor dubla vânzările față de produsele de bărbierit în perioada 2012-2016.

Potrivit unui studiu recent al Euromonitor International, unde respondenții au fost bărbați cu vârsta cuprinsă între 15 și 29 de ani, reiese că factorul cheie pentru o viață fericită este sănătatea. De asemenea, peste o treime din cei chestionați au confirmat că iau suplimente alimentare cel puțin o dată pe săptămână. Astfel, potențialul de inovație și diversitate, atât în ceea ce privește produsele destinate unei sănătăți mai bune, cât și produsele de înfrumusețare, este imens și trebuie exploatat.

Încă mai este de lucru pe segmentul dezvoltării unor produse ingerabile precum suplimentele alimentare cu efecte care să ajute la probleme precum pierderea părului, problemele de piele sau scăderea în greutate. Produsele cu întrebuințări multiple și eficace ar trebui să fie o prioritate, deoarece acestea sunt caracteristicile principale pe care bărbații le așteaptă de la un produs.

Sursă: Euromonitor International

2Performant

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *